Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAHVALIO SVIMA

Vlaho Orepić objavio da odustaje od kandidature za predsjednika Republike jer nije prikupio dovoljno potpisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlaho Orepić objavio je danas na svojim Facebook stranicama da je prikupio nešto više od 8000 potpisa, što neće biti dovoljno za kandidaturu.

Vlaho Orepić prikupio je dosad nešto više od osam tisuća potpisa podrške za kandidaturu za predsjednika RH, no to neće biti dovoljno pa je na svojim Facebook stranicama objavio da odustaje od kandidature.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na misi u Dubrovniku Biskup Uzinić čestitao Milanoviću: "Želim da se ova zemlja prestane kretati sebičnim putevima koji je iskorištavaju" Slika nije dostupna Interaktivna karta Objavljeni detaljni rezultati predsjedničkih izbora: Pogledajte kako su glasali vaši susjedi

"Dana 02.12.2019., na redovitoj koordinaciji izbornog stožera, a nakon uvida u prikupljeni broj potpisa, procjena je da nismo u mogućnosti doseći 10.000 potrebitih potpisa u zadanom vremenu. Zato sam obustavio aktivnosti prikupljanja potpisa za potporu mojoj kandidaturi za predsjednika RH", napisao je Orepić na Facebooku.

Zahvalio je građanima koji su dali podršku, no ocijenio je da neće dostići cilj, budući da je prikupio 8.054 potpisa. "Beskrajna vam hvala građani, na 8.054 potpisa povjerenja i odlučnosti. Hvala i na, u strahu, izgovorenim nebrojenim riječima potpore. Država ne služi građanima koje drži u strahu. Neposredno sam se uvjerio u živi strah građana da će, preko podataka s potpisnih listi, pasti u nemilost onih koji obnašaju vlast, naveo je Orepić. 

Istaknuo je da "zbog tog sveprisutnog straha u političkom životu Hrvatske" neće odustati od puta kojim sam krenuo, a to je ostvarivanje države koja služi narodu, a ne strankama.

"Svim kandidatima, koji su bez stranačkih mašinerija iza sebe, izložili svoje ime i prezime izražavam svoje poštovanje.

Ovo predizborno vrijeme pamtit će se i po bezobzirnom i neprihvatljivom medijskom ignoriranju većine potencijalnih kandidata i njihovih političkih stavova, poruka i pozicija u odnosu prema medijski favoriziranim kandidatima", istaknuo je izmađu ostalog Orepić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene