Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lov na glasače

Milanovićeva taktika za drugi krug: "Ovdje se ne radi o podjeli, ovdje se izabire osoba koja će najbolje raditi posao predsjednika"

Orsat Miljenić
Orsat Miljenić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Orsat Miljenić Orsat Miljenić Foto: DNEVNIK.hr Gordan Maras Gordan Maras Foto: DNEVNIK.hr Arsen Bauk Arsen Bauk Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović - 2 Zoran Milanović - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 Zoran Milanović - 1 Galerija 1/7 >>
Zoran Milanović brusi daljnju taktiku i ništa ne prepušta slučaju. Novu potporu birača tražio je u Samoboru, a poruke i izbornu strategiju nakon blagdana, u kojoj računa na ljevicu, ali i glasače desnog centra neće bitno mijenjati.

Nakon izborne noći krenuo je udarno! Kandidat na predsjedničkim izborima Zoran Milanović ne miruje i lovi glasače u Samoboru u kojem nije podbacio.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

"Želim u okvirima ovog Ustava raditi taj posao na bolji i konstruktivniji način, nego prethodna predsjednica. I to ću ispuniti! I nitko se u RH neće osjećati preplašeno, zastrašeno, jadno, drugorazredno, svima će biti dovoljno široka koža u kojoj svi živimo i disat će normalno!", kaže Zoran Milanović.

Skandiralo se i slavilo i na istom mjestu s kojeg je krenuo u kampanju a s govornice je bio odrješit. "Idemo u sportsku utakmicu, još jednom ponavljam - ne idemo u rat! Ratovi su gotovi, čekaju nas novi civilizirani zadaci", poručio je u izbornoj noći.

SDP-ov kandidat ne dvoji u pobjedu, a izbornu retoriku i strategiju u iduća dva tjedna ne kani mijenjati, poručuju u stožeru.

"Zoran Milanović će se obraćati svima i ići će u jedan izazov s protukandidatkinjom. Ovdje se ne radi o podjeli, ovdje se izabire osoba za koju vi, ja ili netko treći misli da će najbolje raditi taj posao. I takva će biti naša kampanja", poručuje Orsat Miljenić, voditelj kampanje.

Umjesto programa kojeg nije objavio - kritika političkoj suparnici, vladajućoj stranci i premijeru. Taktika je kojom je Milanović tražio put do finala i, čini se, ne misli ju mijenjati.

"Drugi krug je novo miješanje karata, dakle, imamo šansu, mislim da će Milanović biti novi predsjednik RH. Drži se Ustavnih ovlasti, igra na kartu promjena i kao što mu i slogan kaže - želi normalnu Hrvatsku", kaže SDP-ov Siniša Hajdaš-Dončić.

Bivši premijer spreman je obraćati se ne samo onima koji su ga podržali."Da smo nešto posebno, nismo! Ali za ove druge smo televizor u boji", misli Predrag Matić, zastupnik u EU parlamentu.

Milanović kreće u borbu za glasove propalih kandidata, ne samo Darija Juričana, Mislava Kolakušića i Dalije Orešković već i one Miroslava Škore."Nisu birači gospodina Škore samo HDZ-ovci.

Jedan dio je, ali jedan dio su ljudi koji su pomislili da bi bilo dosta političkih elita, da se treba glasati za nekog trećeg!", uvjeren je čelnik HSS-a Krešo Beljak.

Svjesni su toga i u SDP-u. Izborni rezultat bio je tema Predsjedništva stranke. "Krećemo od 0:0, imamo bolju startnu poziciju, ali ona ne garantira pobjedu, i smatramo da je naš kandidat bolji", rekao je član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk.

"Imamo još dovoljno u rezervoaru na ljevici, a s druge strane strane, nisam siguran da će ovi glasovi od Škore ići Kolindi, naprotiv, mislim da će dobar dio otići Zoranu ili neće izaći", ističe Ivo Jelušić, član Predsjedništva SDP-a.

"Škorini nisu za ovu HDZ-ovu ekipu, prema tome, dobar dio bi mogao dati glasove Zoranu", smatra potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina.
Upitan je li nazvao Milanovića i rekao mu svaka čast, Komadina kaže: "Nismo baš toliko friendly da se ljubimo. Kad ga vidim, čestitat ću mu".

Na krilima ovog uspjeha u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, ali i 7 hrvatskih županija, SDP računa na puno veći zalogaj. "Kreće povratak SDP-a na vlast u RH", kaže Željko Jovanović.

Prije 3 godine, kada se povukao nakon gubitka vlasti smatrali su da SDP-u treba bolji vođa. Vlada koju je vodio kritizirana je zbog loših ekonomskih rezultata.

"On će za dva tjedna izaći iz SDP-a, ne nažalost, nego na sreću, jer će se desiti promjena na Pantovčaku i vratit će se dio karaktera i stava na Pantovčak", uvjeren je Gordan Maras, no, upravo karakter i stav dosad su mu se često obili o glavu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene