Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabilježen novi potres

Zatresla se Slovenija: Podrhtavalo tlo diljem zemlje - "Vrlo glasno, streslo se kao da je vlak prošao kroz zgradu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 2,9 po Richteru zatresao je tlo u Sloveniji.

U Sloveniji je u 13:03 zabilježen potres magnitude 2,9 po Richteru. Epicentar potresa bio je 13 kilometara sjeveroistočno od Ljubljane na dubini od 10 kilometara.

Pročitajte i ovo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

"Snažna i jaka vibracija, trajala je najmanje tri sekunde. Vrlo neugodan zvuk, poput podzemne eksplozije", "Osjetio sam kao da je netko udario u zgradu", "Snažno vodoravno pomicanje", "Osjetio sam udar iz dubine, monitori na mojem stolu su se pomjerali. Trajalo je nekoliko sekundi", "Vrlo glasno, streslo se kao da je vlak prošao kroz zgradu", neka su od iskustava građana na EMSC-u.

Nakon tog prvog potresa zabilježen je još jedan u 14:18. Magnituda drugog potresa bila je 1,1 po Richteru, a epicentar na istom mjestu.

U Nuklearnoj elektrani Krško poručuju da elektrana trenutačno ne radi jer je od 1. travnja u fazi remonta. Navode da su čuli za potres iz medija, no nije se osjetio i nema štete.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene