Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Zajedno bili ispod ruševina

VIDEO Emotivni susret djeda i unuke tri tjedna nakon potresa: "Ja sam jedini koji joj je ostao"

Ponovni susret Mithat i Zehre - 3
Ponovni susret Mithat i Zehre - 3 Reuters
Aktualno Galerija Ponovni susret Mithat i Zehre - 1 Ponovni susret Mithat i Zehre - 1 Foto: Reuters Ponovni susret Mithat i Zehre - 2 Ponovni susret Mithat i Zehre - 2 Foto: Reuters Ponovni susret Mithat i Zehre - 3 Ponovni susret Mithat i Zehre - 3 Foto: Reuters +0 Ponovni susret Mithat i Zehre - 4 Galerija 1/4 >>
Mithat Kilisli i njegovo petomjesečna unuka Zehra dva i pola dana proveli su zarobljeni ispod ruševina nakon što je niz razornih potresa pogodio Tursku te su ponovno ujedinjeni nakon tri tjedna razdvojenosti.

Nakon što je s njom ispod ruševina proveo dva i pol dana, Mithat Kilisli morao je čekati tri tjedna da bi se ponovo sreo sa svojom unukom Zehrom, jedinim članom njegove obitelji koji je preživio potrese koji su uništili dijelove Turske i Sirije.

Zehra je nakon izvlačenja odvezena u bolnicu te je Mithat (69) proputovao stotine kilometara da bi iz provincije Hatay stigao u Ankaru, gdje su se nakon potresa ponovno susreli i gdje je DNK testom potvrđeno da joj je djed.

Spasioci su, naime, ispod ruševina prvo izvukli Zehru pa njezina djeda. Mithat je rekao da je mislio da će ga ona čekati kada izađe, ali je odmah odvezena u bolnicu u gradu Mersinu te zatim na daljnje liječenje u Ankaru, zbog čega su na ponovni susret morali čekati tri tjedna.

 

"Ti si moj život. Hvala Bogu što sam te našao", kroz suze je rekao na njihovu ponovnom susretu.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj Svako biće je važno Velika radost u Turskoj: Alex je spašen iz ruševina 23 dana nakon razornog potresa

Pročitajte i ovo Potres u Tadžikistanu U Tadžikistanu VIDEO Pogledajte kako to izgleda kad trese magnituda 7,2: Ljudi su panično bježali, odronila se planina

Njegova žena, kći – Zehrina majka – zet i Zehrin četverogodišnji brat Yusuf poginuli su u potresu.

"Ovo dijete nema majku, nema oca, nema baku, nikoga. Ja sam jedini koji joj je ostao. Moja je rana vrlo duboka, ali sada imam osjećaj da sam zaboravio na svoju bol. Bog vas sve blagoslovio. Našli smo malu Zehru", rekao je Mithat.

Također je ispričao da ju je u trenutku potresa uzeo iz krevetića i uspio je pronaći sigurno mjesto gdje su se sakrili dok se oko njih urušavala zgrada, izvijestio je Reuters.

"Ovo jadno dijete neprekidno je plakalo, ali je pod ruševinama nekada i spavalo", rekao je Mithat dok je svoju unuku držao u krilu.

"Tugujem zbog tvoje majke, oca, bake i brata", kroz suze joj je rekao i dodao: "Ne brini se. Ja te nikada neću ostaviti, srce moje."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene