Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gada i Ahmed

VIDEO Ležali su ispod ruševina, a onda su mu odveli kćer: "Prvo sam čuo krike, jauke pa 'tata, tata'. Ona je moj heroj"

Gada i Ahmet, spašavanje u Turskoj
Gada i Ahmet, spašavanje u Turskoj Foto: Twitter/Screenshot
Četverogodišnja djevojčica Gada i njezin otac Ahmet Ayyan ponovno su se susreli nakon što su danima bili zatrpani pod ruševinama svojeg doma u južnoj Turskoj.

Prvo se čuju krici... zatim prodorni jauci... a onda se uvijek iznova čuje "tata, tata".

Četverogodišnja djevojčica Gada i njezin otac Ahmet Ayyan ponovno su se susreli nakon što su danima bili zatrpani pod ruševinama svojeg doma u južnoj Turskoj.

U trenutku strašnog potresa koji je ubio više od 45 tisuća ljudi bili su zajedno. No, Gada je spašena prva. 

"Kad se počelo tresti, zgrabio sam svoju kćer i cijela moja obitelj je počela bježati", rekao je Ahmet za CNN. "Zgrada se srušila na sve nas."

Supruga i sin nisu se izvukli, poginuli su. Ahmet je slušao plač svojeg sina dok je bio pod ruševinama, a nije mu mogao pomoći. Pored njega je ležala kći, na nozi, ali nisu se mogli osloboditi.  

Pročitajte i ovo Spasioci u Turskoj gdje su vlasnici? VIDEO Spasioci tražili preživjele, a pronašli torbu: Kad su je otvorili, uslijedio je šok

Hrpe betona i šute bile su mu do vrata. Četvrti dan pod ruševinama rekao je da gubi nadu. Bio je u bolovima. Ali Gada mu nije dopustila da izgubi nadu da će biti spašen.

"Moja mi je kći uvijek iznova govorila: 'Tata ne plači. Dolaze nas spasiti''', rekao je Ahmet.

Gada je prva izvučena gotovo bez ogrebotine. Pola sata kasnije uspjeli su iskopati Ahmeta. No, ona je predana socijalnoj službi, dok je on poslan u bolnicu.

 

 

Svoju je Gadu tražio preko društvenih mreža i svima pokazivao sliku kako bi je pronašao. Na kraju je rodbina otkrila da socijalna služba ima zdravu djevojčicu bez roditelja.

"Ona me je održala na životu. To je moja djevojčica. Ona je moj heroj. Ona je moj heroj."

Morat će se nositi s gubitkom Gadine majke i sedmogodišnjeg brata, ali Ahmet i njegova kći imaju još uvijek jedno drugo. I ljubav. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene