Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tlo ne miruje

Niz potresa u središnjoj Italiji, najsnažniji 4,6 prema Richteru: Osjetili se i u Hrvatskoj

Potres u Italiji
Potres u Italiji Foto: EMSC
Potres magnitude 4,4 prema Richteru pogodio je Italiju u četvrtak poslijepodne. Osjetio se i u Hrvatskoj. Pet sati nakon njega, uslijedio je jedan jači - magnitude 4,6 prema Richteru, a nedugo zatim i jedan jačine 3,9 prema Richteru.

Italiju, pet kilometara istočno od grada Umbertide, pogodio je potres magnitude 4,4 prema Richteru. Dogodio se u četvrtak u 15:05, objavili su iz Nacionalnog instituta za geofiziku i vulkanologiju u Italiji.

Pet sati nakon tog potresa, uslijedio je novi, jači - magnitude 4,6 prema Richteru na dubini od osam kilometara. Zabilježen je šest kilometara istočno od grada Umbertide u 20:08. "Strah!", objavio je jedan od korisnika koji je osjetio jači potres.

Nedugo zatim, središnju Italiju je pogodio potres magnitude 3,9 prema Richteru, ovoga puta pet kilometara jugoistočno od grada Umbertide.

"Pao je namještaj", "Osjetio se u Bagnoregiju", neka su od svjedočanstava Talijana na EMSC-u.

Potres u Italiji Potres u Italiji (Foto: EMSC)

Jedan od korisnika iz Zadra je napisao kako je on "čuo samo zvuk". "Pas je odjednom počeo lajati", napisao je korisnik iz Pule.

Pročitajte i ovo Sila i njezino troje mladunčadi Nada, ljubav i sreća VIDEO Život je ponekad doista čudo: Iz ruševina u Turskoj nakon mjesec dana spašena kujica Sila s tri štenca

Potres se osjetio i na Krku, u Opatiji, u Matuljima te u Čavlima.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene