Potres, ilustracija
Potres, ilustracija Foto: Getty Images

Potres je u noći s utorka na srijedu pogodio i okolicu Splita, a po podacima EMSC-a bio je jačine 3,2 po Richteru. Nedugo potom zabilježen je i potres kod Pokupskog, jačine 2,4.


Nešto više od sat vremena nakon zagrebačkog potresa, u utorak tijekom noći zatreslo se tlo i u okolici Splita. Po podacima EMSC-a, potres je bio jačine 3,2 po Richteru, a epicentar je bio 15 kilometara sjeveroistočno od Splita, na dubini od 40 kilometara. 

Vezani članci Splitski ugostitelj Zbog rasta brojki traže nove mjere: Maske na otvorenom, kraće radno vrijeme kafića, zabrana prodaje alkohola od 20 do 6 sati... Potres u Jadranu Novi potresi u Jadranu, najjači 4,2 po Richteru: Opet se treslo kod Visa, podrhtavanja su se osjetila i u Splitu

U svjedočanstvima na stranici EMSC-a građani su napisali: "Dobro je zatreslo, čula se jaka i duga tutnjava", "Lagana tutnjava, Split", "Kao grmljavina, Drniš", "Duga tutnjava".

Nedugo potom zabilježen je i potres kod Pokupskog. Po EMSC-u, bio je jačine 2,4 po Richteru.

Potres, ilustracija
Potres kod Pokupskog Foto: screenshot EMSC

"Jako drmanje uz užasan zvuk tutnjave. Gora, Petrinja", "Čula se tutnjava, a onda su zaškripali ormari i prozori. Trajao je kratko", "Petrinja... tutnjava i treslo je kuću nekoliko sekundi", "Sisak, baš je zatreslo", napisali su građani u svjedočanstvima.