Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEMIRNA NOĆ

Potresi i u Dalmaciji te kod Pokupskog: "Dobro je zatreslo, čula se jaka i duga tutnjava", "Jako drmanje uz užasan zvuk"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres je u noći s utorka na srijedu pogodio i okolicu Splita, a po podacima EMSC-a bio je jačine 3,2 po Richteru. Nedugo potom zabilježen je i potres kod Pokupskog, jačine 2,4.

Nešto više od sat vremena nakon zagrebačkog potresa, u utorak tijekom noći zatreslo se tlo i u okolici Splita. Po podacima EMSC-a, potres je bio jačine 3,2 po Richteru, a epicentar je bio 15 kilometara sjeveroistočno od Splita, na dubini od 40 kilometara. 

Pročitajte i ovo Nadzorna kamera u Trogiru snimila trenutak potresa Zastrašujuća snimka iz Trogira VIDEO Nadzorna kamera udaljena samo tri kilometra od epicentra snimila trenutak potresa Ilustracija Neugodan početak dana Potres razbudio Dalmaciju: "Bilo je poput eksplozije, zvučalo je kao oluja"

U svjedočanstvima na stranici EMSC-a građani su napisali: "Dobro je zatreslo, čula se jaka i duga tutnjava", "Lagana tutnjava, Split", "Kao grmljavina, Drniš", "Duga tutnjava".

Nedugo potom zabilježen je i potres kod Pokupskog. Po EMSC-u, bio je jačine 2,4 po Richteru.

"Jako drmanje uz užasan zvuk tutnjave. Gora, Petrinja", "Čula se tutnjava, a onda su zaškripali ormari i prozori. Trajao je kratko", "Petrinja... tutnjava i treslo je kuću nekoliko sekundi", "Sisak, baš je zatreslo", napisali su građani u svjedočanstvima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene