Obavijesti Video Pretražite Navigacija
6,4 PREMA RICHTERU

Snažan potres pogodio Kaliforniju, tisuće domova bez struje: "Probudio me sustav za uzbune"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan potres jakosti 6,4 pogodio je obalu sjeverne Kalifornije u utorak, priopćio je američki Geološki institut (USGS).

Potres je bio na dubini od 16,1 km, priopćio je USGS te dodao da je udario 12 kilometara zapadno-jugozapadno od Ferndalea u Kaliforniji. Ferndale, grad od oko 15.000 stanovnika, nalazi se 420 kilometara sjeverno od San Francisca u Kaliforniji.

Nakon potresa nije bilo opasnosti od tsunamija, objavio je američki sustav za upozoravanje na tsunami.

"Cijela se kuća tresla nekoliko minuta. Krevet je drhtao, a prozori su zveckali", jedan je od komentara na EMSC-u.

"Biljke koje vise sa stropa su se njihale, probudio me sustav za uzbune neposredno prije podrhtavanja", dojavili su građani.

Tisuće bez struje

U Ferndaleu i okolnom okrugu Humboldt, više od 64.000 domova i tvrtki bilo je bez struje u utorak ujutro, objavila je web stranica Poweroutageus.com.

Kalifornijski neovisni operater sustava, koji nadzire velik dio državne električne mreže, izdao je hitnu obavijest za to područje nakon potresa.

Lokalni mediji izvijestili su da je patrola kalifornijske autoceste reagirala na napise o pukotinama na mostu Ferndale preko rijeke Eel.

"Taj potres je bio nečuven", rekao je korisnik Twittera Jimmy Eller, stanovnik okruga Humboldt. "Dobrih 15 do 20 sekundi podrhtavanja", dodao je.

Caroline Titus, urednica i izdavačica The Ferndale Enterprisea, objavila je na Twitteru snimku prevrnutog namještaja i kućanskih predmeta razbacanih po podu.

"Isprike zbog mračnog videa. Još nema struje", tvitala je Titus.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene