Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KREŠIMIR KUK

Zagreb pogodio potres na istom mjestu kao i prije gotovo tri godine: Seizmolog za DNEVNIK.hr objasnio imaju li građani razloga za brigu

Krešimir Kuk
Krešimir Kuk Foto: DNEVNIK.hr
Potres magnitude 2,9 pogodio je Zagreb u subotu ujutro neugodno iznenadivši građane, a seizmolog Krešimir Kuk za DNEVNIK.hr objasnio je ima li razloga za brigu.

Seizmolog Krešimir Kuk rekao je za DNEVNIK.hr da je potres koji je u subotu ujutro pogodio središnju i sjevernu Hrvatsku posljedica velikog potresa koji je prije skoro tri godine pogodio Zagreb, a i dogodio se na istom području.

Riječ je o istom seizmološkom skupu, kazao je Kuk i istaknuo: "Kad se dogodi neki jači potres, ovakve stvari traju neko vrijeme. To je normalno."

Međutim, dodao je da je nemoguće predvidjeti dokad će se osjećati ovakva podrhtavanja.

"Mi bilježimo i manje potrese, koje građani ni ne primijete. Potresi su rijetki i slabi, ali je ovaj bio umjereniji, pa se i osjetio", rekao je Kuk.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 6 PRAVO, A NE SOCIJALNA POMOĆ ''Hrvatska je već trebala uvesti univerzalni dječji doplatak od 100 eura po djetetu'': Vlada čeka izbore?

Pročitajte i ovo Plaćanje karticom TRANSPARENTNOST U U BRAZILU Predsjednik je dobro ispeglao službenu karticu: Ručkovi, večere, ljetovanja... Skrivao troškove, Vlada je sada sve otkrila

Spomenuo je i seizmološku opremu koja je postavljena nakon snažnog potresa koji je pogodio Banovinu.

"Prvi dio dobili smo nakon Banovine, a sada smo u procesu nabavljanja puno veće opreme, koja će biti postavljena po cijeloj Hrvatskoj. To nam omogućava preciznije informacije, što je značajno i zbog bolje protupotresne gradnje i nadogradnje", objasnio je Kuk.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene