Obavijesti Video Pretražite Navigacija
29. prosinca u 12:19

VIDEO Dosad neobjavljena snimka rušenja zvonika katedrale i ograde mosta u Sisku

Sisačka nadbiskupija na društvenim je mrežama objavila dosad neobjavljene snimke rušenja zvonika katedrale i ograde Starog mosta u Sisku.

Godinu dana prošlo je od razornog potresa. Snimke strašnih razaranja obišle su svijet. Jednu snimku, dosad neobjavljenju, na Facebooku je objavila Sisačka nadbiskupija. Video je snimljen kamerom iz sjedišta Sisačke biskupije.

Pročitajte i ovo Urušio se dio zgrade u Sisku - 9 Obnova u Sisku Zid zgrade se urušio i pao na radnike na skeli: Policija objavila detalje nesreće Teška nesreća u Sisku - 1 OZLIJEĐENA DVA RADNIKA Detalji urušavanja zgrade u Sisku: "Ovo je vrlo prometna ulica, moglo je doći do još veće tragedije"

"Do sada neobjavljene snimke rušenja zvonika katedrale i ograde Starog mosta u Sisku", napisali su kratko na društvenoj mreži.

Poginulo osam ljudi

Kraj prosinca 2020. godine ostat će upamćen po nezamislivoj tragediji, a najmlađa žrtva, djevojčica Laura imala je svega 13 godina. U potresu je ugašeno osam života, a 28 osoba je ozlijeđeno.

28. prosinca u 6:28 sati udario je prvi potres magnitude 5,0 prema Richteru, da bi samo dan kasnije, već načeto područje dodatno razrušio onaj jačine 6,2 prema Richteru - pogodio je stanovnike cijele Sisačko-moslavačke županije.

Razoran potres uzrokovao je veliku materijalnu štetu u tri županije - Sisačko-moslavačkoj, Krapinsko-zagorskoj i Zagrebačkoj koju je Svjetska banka procijenila na 5,5 milijardi eura. Stanovnici pogođenog područja još uvijek čekaju obnovu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene