Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON GOTOVO GODINU DANA

Uskoro bi napokon trebala početi obnova: Pogledajte kako će izgledati kuće i zgrade na Baniji

Predstavljen je Plan izgradnje obiteljskih kuća i višestambenih zgrada na području na kojem je nakon potresa proglašena katastrofa.

Plan izgradnje obiteljskih kuća i višestambenih zgrada na području na kojem je nakon potresa proglašena katastrofa predstavili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kao načelnik Stožera za ublažavanje posljedica potresa, potpredsjednik Vlade Boris Milošević, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Darko Horvat te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek.

Prva faza izgradnje zamjenskih obiteljskih kuća počinje danas postupkom javne nabave, a Horvat je istaknuo da neće trebati dozvole i moći će se upisati u vlasnički list.

Pročitajte i ovo Provjereno: Banovina nakon potresa - 4 PROVJERENO DONOSI Slučaj Banovina: Dali smo puste milijune, a nije izgrađena nijedna kuća. Slijedi i nova katastrofa
Pročitajte i ovo Trgovački centar u Petrinji - 2 Posao za 50 poduzetnika U Petrinji novi poduzetnički centar, ali od kontejnera: "Daje mi nadu da će biti bolje, da će se izgraditi naš grad"

''Formirali smo dva modela kuća - tradicionalna arhitektura sa kosim krovom i jedan urbani model kuće. Zašto smo to učinili? Zato što nam je poznata dinamika kraja, to je poznavanje obiteljske različitosti. To je projekt u kojem će se jedna obitelj moći praktički odmah useliti. Unijeti kuhinju, stvari i živjeti unutra. Svako to rješenje da bi bilo tehnički ispravno imat će u svom sustavu i sustav grijanja'', objasnio je Hanžek.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene