Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turska se opet trese

VIDEO Objavljene prve snimke novog potresa: Poginula jedna osoba, deseci ozlijeđenih

Potres u Turskoj
Potres u Turskoj Foto: Screenshot/DHA (Demiroren News Agency) / AFP
Tursku je pogodio potres jačine 5,2 prema Richteru u ponedjeljak. Bio je na dubini od pet kilometara. Jedna osoba je poginula, a 69 je ozlijeđenih.

Dogodio se novi jači potres u Turskoj. Jedna osoba je poginula, a ozlijeđeno je 69.

Prema prvim informacijama, bio je jačine 5,8 prema Richteru, no kasnije je smanjen na 5,2 prema Richteru. EMSC je obavijestio da se potres dogodio 11 kilometara južno od Malatye, na dubini od pet kilometara u 10:04 (12:04 po lokalnom vremenu).

Urušilo se nekoliko zgrada. Vjeruje se da su dvije osobe zarobljene u ruševinama jedne zgrade, objavili su mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcija spašavanja Aviokompanija velikog srca: Potražnim psima omogućili putovanje biznis klasom

"Bilo je teško", "Jako se osjetio", "Dosta smo se ljuljali", "Ne daj, Bože, opet", "Poludjeli smo, pobjegli smo iz kuće", "Da je potrajalo još malo, zgrada bi se srušila", neka su od svjedočanstava na EMSC-u.

U potresu koji je početkom mjeseca pogodio područje nedaleko od granice tih dviju zemalja poginulo je više od 50.000 ljudi. U susjednoj Siriji dosad je zabilježeno 5900 poginulih.

Više od devet tisuća naknadnih podrhtavanja uslijedilo je nakon potresa 6. veljače, objavio je AFAD. Turska je uhitila 184 osobe osumnjičene za suučesništvo u urušavanju zgrada u ovomjesečnim potresima, a istrage će se proširiti, rekao je ministar u subotu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene