Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jutrošnja 4,2 po Richteru

Novi potres, nove štete i traume na Banovini: "Čim se zatreslo oni su se jako uplašili i počeli su plakati. Cijelo vrijeme su vani"

Aktualno Galerija Banovina: Nove štete nakon novog potresa - 1 Banovina: Nove štete nakon novog potresa - 1 Foto: DNEVNIK.hr Banovina: Nove štete nakon novog potresa - 2 Banovina: Nove štete nakon novog potresa - 2 Foto: DNEVNIK.hr Banovina: Nove štete nakon novog potresa - 3 Banovina: Nove štete nakon novog potresa - 3 Foto: DNEVNIK.hr Banovina: Nove štete nakon novog potresa - 4 Banovina: Nove štete nakon novog potresa - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Banovina: Nove štete nakon novog potresa - 5 Galerija 1/7 >>
Potres koji je danas uzdrmao tlo Banovine opet je probudio loša sjećanja. Nastale su nove štete na već previše oštećenim kućama, a hladnoća nimalo ne pomaže.

Na Banovini se, nakon mjesec dana umjerenijih magnituda, ponovio jači potres s epicentrom kod Gline. Baš na području gdje najviše nedostaje kontejnera i baš na najhladniji dan u posljednja dva mjeseca.

Treslo se područje magnitude 4,2 prema Richteru. Ivanina kuća opet je porazmještana. Njezina djeca odbijaju ući u kuću, a dva stupnja Celzijeva i nisu baš taman za cjelodnevnu igru na dvorištu. ''Čim se zatreslo oni su se jako uplašili i počeli su plakati. Oni su cijelo vrijeme vani'', rekla je Ivana Samac.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć sumnja se na upalu pluća U dječjem domu preminula dvomjesečna beba. Ravnateljica: "Propusta nije bilo. Dijete je imalo više dijagnoza. Mi želimo da inspekcija dođe"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traži razdvajanje ministarstva Milanović: "Sustav je zapušten. Čekajući postupke nadležnih želio sam vjerovati da u vrhu ima snage da se priznaju pogreške i preuzme odgovornost"

Prethodni televizor razbio se u potresu, dok je sadašnji srećom ostao cijeli – zahvaljujući deki koja je bila na podu. Kontejner su, kaže, zatražili, ali još ga nisu dobili.

''Oko 40 obitelji još uvijek spavaju u kućama s crvenim i žutim naljepnicama'', otkrila je dogradonačelnica Gline, Branka Bakšić Mitić.

Statičari volonteri više ne obilaze kućanstva, a drugih nema.

''Mi smo obavili prvi pregled svih prijavljenih objekata na području Sisačko-moslavačke županije. Sva ova nova podrhtavanja ćemo morati urediti kroz sustavno rješenje i ne bismo više morali ovisiti o volonterima'', komentirao je koordinator stožera Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo, Alen Kadić.

Svojom voljom se u neuporabljivu zgradu vratila gospođa Ljubica Arlov. Odlučila se na to zbog neugodnih mirisa cimerice s kojom je dijelila sobu u Topuskom.

Pročitajte i ovo Snijeg na cesti Nevrijeme u cijeloj zemlji Zimski uvjeti na cestama: Upozorenja iz HAK-a, snijeg stvarao probleme i u Dalmaciji

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odaziv manji od očekivanog Capak: "Prema našim saznanjima čak 25 posto ljudi tvrdokorno odbija cijepljenje. Zatvaranje kafića? Nismo razmatrali, ali je na stolu"

''Nisam mogla izdržati jednu babu koja mi je dodijeljena u hotelskoj sobi'', komentirala je. Novi potres lako bi se mogao ponoviti, isti takav prethodni se dogodio 3. ožujka.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene