Potres koji je danas uzdrmao tlo Banovine opet je probudio loša sjećanja. Nastale su nove štete na već previše oštećenim kućama, a hladnoća nimalo ne pomaže.

Galerija


Na Banovini se, nakon mjesec dana umjerenijih magnituda, ponovio jači potres s epicentrom kod Gline. Baš na području gdje najviše nedostaje kontejnera i baš na najhladniji dan u posljednja dva mjeseca.

Treslo se područje magnitude 4,2 prema Richteru. Ivanina kuća opet je porazmještana. Njezina djeca odbijaju ući u kuću, a dva stupnja Celzijeva i nisu baš taman za cjelodnevnu igru na dvorištu. ''Čim se zatreslo oni su se jako uplašili i počeli su plakati. Oni su cijelo vrijeme vani'', rekla je Ivana Samac.

Hitna pomoć, ilustracija U dječjem domu preminula dvomjesečna beba. Ravnateljica: "Propusta nije bilo. Dijete je imalo više dijagnoza. Mi želimo da inspekcija dođe"

Zoran Milanović Milanović: "Sustav je zapušten. Čekajući postupke nadležnih želio sam vjerovati da u vrhu ima snage da se priznaju pogreške i preuzme odgovornost"

Prethodni televizor razbio se u potresu, dok je sadašnji srećom ostao cijeli – zahvaljujući deki koja je bila na podu. Kontejner su, kaže, zatražili, ali još ga nisu dobili.

''Oko 40 obitelji još uvijek spavaju u kućama s crvenim i žutim naljepnicama'', otkrila je dogradonačelnica Gline, Branka Bakšić Mitić.

Statičari volonteri više ne obilaze kućanstva, a drugih nema.

''Mi smo obavili prvi pregled svih prijavljenih objekata na području Sisačko-moslavačke županije. Sva ova nova podrhtavanja ćemo morati urediti kroz sustavno rješenje i ne bismo više morali ovisiti o volonterima'', komentirao je koordinator stožera Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo, Alen Kadić.

Svojom voljom se u neuporabljivu zgradu vratila gospođa Ljubica Arlov. Odlučila se na to zbog neugodnih mirisa cimerice s kojom je dijelila sobu u Topuskom.

Snažan snijeg zabijelio Split - 3 Zimski uvjeti na cestama: Upozorenja iz HAK-a, snijeg stvarao probleme i u Dalmaciji

Krunoslav Capak Capak: "Prema našim saznanjima čak 25 posto ljudi tvrdokorno odbija cijepljenje. Zatvaranje kafića? Nismo razmatrali, ali je na stolu"

''Nisam mogla izdržati jednu babu koja mi je dodijeljena u hotelskoj sobi'', komentirala je. Novi potres lako bi se mogao ponoviti, isti takav prethodni se dogodio 3. ožujka.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr