Potres magnitude 4,2 po Richteru uznemirio je građane Banije. Ranije su zabilježena još dva, nešto slabija potresa.


Tlo na Baniji i dalje podrhtava. U utorak u 10:54 zabilježen potres magnitude 4,2 po Richteru. Potres su osjetili i građani u BiH.

Vezani članci Potres u Francuskoj Potres u Francuskoj, osjetio se i u drugim zemljama: "Cijela se kuća zatresla, radni stolac se pomaknuo zajedno sa mnom" Potres U potresu u Afganistanu najmanje 11 mrtvih, od toga devet u Pakistanu

"Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su dva slaba i jedan prilično jak potres s epicentrom oko 15 km južno-jugoistočno od Gline. Najsnažniji je bio potres magnitude 4,2 prema Richteru u 10 sati i 54 minute, intenziteta u epicentru V-VI stupnjeva EMS ljestvice. Prethodili su mu potresi magnitude 3,0 prema Richteru u 10 sati i 3 minute i 2,5 prema Richteru u 10 sati i 31 minutu", objavili su iz Seizmološke službe.

Nedugo nakon tog jakog, zabilježen je još jedan slabiji potres.

"U 11 sati i 15 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su još jedan slab potres s epicentrom 15 km južno-jugoistočno od Gline. Magnituda potresa iznosila je 2,9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice", objavili su.

"Zatresla se kuća"

EMSC je javio kako se radi o magnitudi 4,6 po Richteru. Epicentar potresa bio je 24 kilometra južno od Siska i 66 kilometara jugoistočno od Zagreba na dubini od 2 kilometra.

"Petrinja, cijela kuća se zatresla. Duže je trajalo", "Dobro zdrmalo i tutnjalo", "Ovo je bilo veomo jako. Treslo dobro pet sekundi. Nadamo se da nema štete", "Dosta dugo trajalo lagano ljuljanje", "Sisak, opet, cijela zgrada se zaljuljala", napisali su građani.

Ranije, u 10:04 zabilježen je novi potres magnitude 3,0 po Richteru javlja EMSC. Epicentar potresa bio je 13 kilometara zapadno od Gline, 52 kilometra južno od Zagreba, na dubini od 15 kilometara.

"Kratko škripanje ormara, "Kratko, ali jasno. Kuća lijepo zaškripala", "Petrinja, tutnjava", "Velika Gorica, lagano podrhtavanje", "Osjetio se u Sisku, samo je zvuk bio pošten", "Probudilo me iz sna, malo me zatreslo", neka su od iskustava građana s pogođenog područja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju