Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GDJE JE ZAPELO?

Na Banovini samo privatni donatori obnavljaju kuće: "Mislili smo svi da će ići brže. Što se tiče države svi smo zaboravljeni"

Stana Grbić, Majske Poljane
Stana Grbić, Majske Poljane Foto: DNEVNIK.hr
Danas je točno 8 mjeseci od potresa u Banovini. Ni tamo se Vlada baš nema čime hvaliti kada je o obnovi riječ. Jedine nove kuće su one koje su stigle putem privatnih donacija. U Majskim Poljanama je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac koja doznaje jesu li sve obitelji barem dobile privremeni krov nad glavom.

Nažalost još nedostaje 30-ak kontejnera, a od onih koji su postavljeni nemaju svi priključak na struju, vodu i kanalizaciju. Mnogi kontejneri nisu stambeni pa u njima nije ugodno živjeti, javila je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac te istaknula da ima i dobrih primjera.

Pročitajte i ovo Snježana Markušić, PMF Simulacija potresa Područje od Splita do Zadra potresnije nego što se mislilo: "Dobili smo rezultate koje ni mi nismo očekivali" Matea Ćorić Brunović i Damir Božek - 1 pomak s mrtve točke Četiri su godine od zagrebačkog potresa, a u kojoj je fazi obnova? "U prosincu sam dobio rješenje"

Jedan je onaj gospođe Stane Grubić iz Majskih Poljana. Njezina kuća je obnovljena zahvaljujući privatnim donatorima. "Jučer mi je postavljen dimnjak", kazala je Grubić i dodala kako će za dva-tri dana svečano naložiti vatru u svojoj kućici.

Donacija je to dobrih ljudi, bajkera iz Švicarske, kaže gospođa kojoj puno znači što sad ima sva četiri zida i krov. "Znači nam puno. Da ćemo zimu dočekati pored vatre, da se grijemo, usput i kuhamo", kazala je Grubić koja je razočarana potezima države oko obnove.

"Mislili smo svi da će ići brže. Što se tiče države svi smo zaboravljeni", rekla je, te istaknula kako se gradonačelnica bori koliko može, ali ne može za svakog pojedinca.

"Prijavili smo se svugdje za obnovu. To sve stoji, kad će biti - o tom, potom. Mi smo stari, pomrijet ćemo, a djeca neće imati prava na obnovu", zaključila je Grubić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene