Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gdje je zapelo?

Više od godinu dana nakon potresa još stanuju u hostelu: "Ovo je stvarno predugo. Šok i nevjerica koliko to sve traje"

Aktualno Galerija Silvija Bedeničar - 1 Silvija Bedeničar - 1 Foto: DNEVNIK.hr Matea Čorić Matea Čorić Foto: DNEVNIK.hr Silvija Bedeničar - 2 Silvija Bedeničar - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kuća uništena u potresu Kuća uništena u potresu Foto: DNEVNIK.hr +0 Gradski stan u Zagrebu Galerija 1/5 >>
Poslijepotresna obnova nije nimalo učinkovita. Srušena je tek treća kuća, a izgrađeno njih nula. Zato Zakon ide u izmjenu. Za obnovu se više neće utvrđivati vlasništvo.

Spora obnova teško pada ljudima bez krova nad glavom koji su smješteni u hostel Arena. Sa Silvijom Bedeničar, stanovnicom hostela je razgovarala reporterka Matea Ćorić. 

Sve stanare veseli ta informacija jer su već godinu dana smješteni u hostelu, prije toga podsjetimo bili su i u studentskom domu.

"Definitivno olakšanje. Bili bi to normalniji uvjeti od ovoga što su sada", otkrila je Silvija. 

Nažalost, nisu u mogućnosti sami plaćati najam - a treba štediti i za obnovu njihove kuće. "Mi smo nešto već i obnovili, ali to trenutno stoji, primanja su premala da bi se to već odradilo", objasnila je.

Obnova traje presporo i Silvija govori da nije očekivala da će sve to trajati tako dugo. "Ovo je stvarno predugo. Šok i nevjerica koliko to sve traje. Uvrh glave par mjeseci, da će nas smjestiti negdje adekvatnije, ali, evo, još smo tu", komentirala je.

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović NOVI CROBAROMETAR Tko je na tronu političke popularnosti u Hrvatskoj? Predsjedniku Milanoviću rejting se popravio, ali dvojici političara on je u - slobodnom padu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON 5. RUJNA Sad je i službeno: Grad Zagreb privremeno obustavio mjeru roditelj-odgojitelj

Skeptični su, ali nada ostaje zadnja. "Skeptični definitivno jesmo, evo godina i pol - tu smo. Deveti mjesec, na pragu", zaključila je i dodala da se ništa nije pomaknulo s mrtve točke. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene