Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podaci EMSC-a

Karta potresa: Pogledajte gdje se sve treslo u proteklih sedam dana

Ilustracija
Ilustracija Getty Images
Aktualno Galerija Potresi u svijetu Potresi u svijetu Foto: EMSC Potresi u Europi Potresi u Europi Foto: EMSC Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Krk, šteta od potresa: Ilustracija - 4 Krk, šteta od potresa: Ilustracija - 4 Foto: Vijesti Nove TV u 14 +0 Spašavanje u Turskoj - 3 Galerija 1/5 >>
Na karti EMSC-a objavljeno je kako je u zadnjih tjedan dana u svijetu zabilježen 281 potres jači od 4 po Richteru.

Nešto prije 11 sati područje Kvarnera pogodio je snažan potres s epicentrom na Krku. Podrhtavanje se osjetilo i u drugim dijelovima zemlje.

Hrvati su zatrpali EMSC komentarima, a seizmolog Krešimir Kuk za DNEVNIK.hr rekao je kako je šire riječko područje inače seizmički najugroženije područje u Hrvatskoj, uz zagrebačko područje i područje Banovine.

Potres od 5,5 po Richteru pogodio je prije dva dana Rumunjsku. Epicenatar je bio 5 kilometara istočno od Tismana na dubini od 40 km. No, u vrlo kratkom vremenu uslijedilo je još nekoliko potresa magnituda 3,9, 3,5 i 3,5 te nešto jači od 4,3 po Richteru. Treslo se u toj zemlji i dan prije i to 5,2 po Richteru.

Podrhtavanja tla ne prestaju ni u Turskoj i Siriji koje je 6. veljače treslo katastrofalnih 7,8 po Richteru. Taj potres je odnio više od 42.000 života.

Pročitajte i ovo Boris Gabor - 2 Marko Balen s Krka U potresu oštećena zgrada doma slovenskog Crvenog križa u Puntu: "Počelo se ljuljati i bilo je baš jako"

Pročitajte i ovo Spašavanje u Turskoj - 4 Nakon razornog potresa VIDEO Čudo pod ruševinama! Tinejdžerica preživjela jedanaest dana: "Izgledala je dobro. Otvarala je i zatvarala oči"

EMSC na svojim stranicama objavljuje statističke podatke i karte potresa. U zadnjih tjedan dana je prema njihovim podacima, u svijetu  zabilježen 281 potres jači od 4 po Richteru.U zadnja dva tjedna takvih potresa je 777.

Ilustracija Potresi u svijetu Foto: EMSC

Na EMSC-u se može vidjeti i karta potresa u Europi. Na njoj su i potresi slabije magnitude. U zadnjih tjedan dana bilo je 1662, a u zadnja dva tjedna 3129 potresa.

Ilustracija Potresi u Europi Foto: EMSC

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene