Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jači nego prethodni

Još jedan potres udario na jugu Hrvatske: ''Dobro je zatreslo!''

Potres pogodio jug Hrvatske
Potres pogodio jug Hrvatske Foto: EMSC
Jug Hrvatske pogodilo je nekoliko potresa u razmaku od nekoliko sati, a samo jutros već je prilično jako zatreslo dvaput.

Potres jačine 3,8 pogodio je u 7:03 u četvrtak područje Pelješca, izvijestila je hrvatska Seizmološka služba. Intenzitet u epicentru procijenjen je na V stupnjeva EMS.

Dva sata ranije, u 5:07 hrvatski seizmografi zabilježili su umjeren potres magnitude 3,4 također na Pelješcu, jugoistočno od Žuljana. Intenzitet tog potresa u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je četiri do pet stupnjeva EMS.

Prema informacijama Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC), taj je potres prvo iznosio 3,7 prema Richteru, a onda je smanjen na 3,4. Dogodio se na dubini od šest kilometara.

Pročitajte i ovo Manje plaće, ilustracija - 1 Plaće kod privatnika Očekivali da će dobiti bar malo više, a dobili manje: Porezna stručnjakinja sumnja na jedno

Pročitajte i ovo Zvjezdarnica; ilustracija Odlična priča Jedini planetarij istočno od Zagreba nalazi se u malenom mjestu kraj Đakova

Osjetio se i na području doline Neretve, a stanovnici Metkovića i Opuzena podijelili su svoje dojmove na EMSC-ovoj aplikaciji: "Jako i kratko",  "Metković, treslo dobro", "Drmalo kratko, probudilo me."

Jug Hrvatske pogodio je potres i večer ranije, a epicentar mu je bio u blizini Žuljana na Pelješcu, magnitude 2,7 po Richteru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene