Dalmaciju je u srijedu navečer pogodio potres jačine 4,6 po Richteru. Osjetio se u mnogim gradovima, uključujući i u Splitu, iz kojeg se uživo u Večernje vijesti javio reporter Ivan Kaštelan.


Ivan Kaštelan rekao je da se neposredno prije uključenja čuo sa zaposlenicima Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Vezani članci Dio zida pao na krevet VIDEO Pogledajte snimke posljedica potresa: Dijelovi zida pali na krevet, popucali zidovi kuće u Dicmu, objavljena i jeziva audiosnimka Dalmatinski gradonačelnici Gradonačelnici dalmatinskih gradova: Nema većih šteta, bit ćemo građanima na raspolaganju cijelu noć

"Oni kažu da, osim poziva brojnih uznemirenih građana, još uvijek nemaju dojave ni o šteti na imovini ni o ozlijeđenim osobama", rekao je Kaštelan.

Dodao je da će se točni podaci o šteti znati ujutro, a očekuje se da će ona biti veća na starijim objektima.

Kaštelan je tijekom javljanja podsjetio da se potres najviše oštetio na granici s BiH, gdje se nalazi i grad Trilj.

"Razgovarali smo s gradonačelnikom Trilja. On nam je kazao da se njihov stožer okupio večeras. Nisu imali problema, osim poziva građana i jednog malog urušavanja ceste koje je sanirano. Zbog potresa su se u tom gradu čule sirene, ali radilo se o bankomatima", rekao je.

Osim uz granicu, potres se osjetio diljem Dalmacije.

"Ono što, naravno, Splićane uvijek izdvaja je da su oni to djelomično prebacili i na šalu pa kažu da su tu tutnjavu koja se čula zamijenili za grmljavinu jer u Splitu od podneva pada kiša", zaključio je Kaštelan.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju