Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naknadna podrhtavanja

Potres pogodio Italiju

Potres u Italiji
Potres u Italiji Foto: EMSC
Relativno snažan potres pogodio je talijansku južnu regiju Molise u 23:52 po lokalnom vremenu, a prema prvim izvješćima Europskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), bio je magnitude 5,4, no talijanski geofizički i vulkanološki institut (INGV) procijenio je da je bio 4,6 stupnjeva.

Epicentar noćašnjeg potresa bio je u Montaganu, blizu grada Campobasso u južnoj Italiji, na dubini od oko 23 kilometra, izvijestio je INGV.

Talijanska vatrogasna brigada izvijestila je na Twitteru kako nije bilo zahtjeva za spašavanjem te da zasad nisu zabilježene štete.

Pročitajte i ovo Potres kod Rijeke Osjetio se i u Italiji Zatresao se Kvarner, zabilježen novi potres kod Rijeke: "Osjetio sam kao val zemlje koji se kreće prema meni"

Pročitajte i ovo Potres u Italiji Tlo ne miruje Niz potresa u središnjoj Italiji, najsnažniji 4,6 prema Richteru: Osjetili se i u Hrvatskoj

Stanovnici javljaju o vrlo kratkom, ali intenzivnom podrhtavanju koje ih je trgnulo iz sna. Na višim katovima stambenih zgrada popadali su predmeti s polica. Srećom, nije bilo ozlijeđenih.

Mira nije bilo ni tijekom noći. Talijanska seizmološka služba javljala je o nizu naknadnih potresa jačine oko dva stupnja po Richteru.  

  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene