Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simbol katastrofe

Ispovijest oca čija je potresna fotografija obišla svijet: "Moja kći je imala 15 godina. Otišla je posjetiti baku"

Otac drži ruku svoje umrle kćeri - 2
Otac drži ruku svoje umrle kćeri - 2 Foto: AFP
Fotografija oca koji za ruku drži svoju preminulu kćer pod ruševinama nakon potresa u Turskoj obišla je svijet. Nesretna djevojčica je taj dan otišla kod bake.

Fotografija oca, koji je nakon strašnog potresa držao za ruku svoju kćer, poginulu ispod ruševina u Kahramanmarasu, postala je kultni simbol potresa. Oboljeli Mesut Hancher rekao je da je njegova kći ostala u kući svoje bake, koju je te noći uništio potres.

Ožalošćeni otac koji je sahranio Irmak Leylu opisao je taj kobni dan.

"Osjećao sam se jako loše taj dan. Otišao sam čim sam čuo. Pokušao sam vlastitim sredstvima izvući kćer, ali nažalost nisam uspio. Bol za dijete je golema. Moja kći je imala 15 godina. Otišla je posjetiti baku", ispričao je otac za turski CNN i Kanal D.

Pod ruševinama su ostali njegova majka, dva brata i sedmero ljudi. "Nisam se nadao. Umrla je tijekom prvog potresa i nije bilo šanse da ju se spasi. Uspjeli smo doći do nje nakon tri dana jer je bilo puno otpada", kazao je otac.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj - 1 Više od 25.000 mrtvih "Tuga polako ustupa mjesto bijesu": Njemačke organizacije objasnile zašto su prekinule potragu u Turskoj

Mesut je dodao da je pokušao komunicirati s Predsjedništvom za upravljanje katastrofama i izvanrednim situacijama. Oni su mu ponudili pomoć i izvukli njegovo dijete iz ruševina, prenosi Millyet.com.

"Moj dom je oštećen. Ne možemo ući u našu kuću jer nemamo sredstava. Živimo u tuđoj kući. Nemam gdje ostati", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene