Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TLO NE MIRUJE

Banovina se opet trese: Novi potres uznemirio stanovnike - "Sretna Nova iz Gline... Još samo da u ponoć zatrese i to je to..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto nakon 18 sati Banovinu je pogodio još jedan potres, magnitude 3,2 po Richteru.

Prema prvim podacima EMSC-a, magnituda potresa je bila 3 po Richteru, a epicentar 8 kilometara od Gline. Potres je bio na dubini od dva kilometra. 

Pročitajte i ovo Petrinja - 1 Banovina tri godine od potresa Satima bila zarobljena ispod ruševina: "U snovima opet proživljavam scene, a hvata me jeza da ćemo se vratiti u tu zgradu" Iseljavanje ljudi iz kontejnera - 1 Nakon tri godine Rastavljaju se posljednji kontejneri u Petrinji, ali problemi ostaju: "Oni mi kažu - traži sama; kamo da ja idem?"

Hrvatski seizmolozi nešto kasnije su objavili da je potres bio jačine 3,2 po Richteru te da je epicentar bio četiri kilometra sjeverno od Gline.

 "Zvuk i jako ljuljanje. Nije dugo ovako", "Petrinja, tutnjava i zveket prozorskih stakala", "Petrinja... kao da se kuća podvezla uz udar", "Nešto me zdrmalo i zatrese krevet", "Sretna Nova iz Gline... Još samo da u ponoć zatrese i to je to...", neka su od svjedočanstava građana na EMSC-u.

Ovo je još jedan u nizu umjerenijih potresa koji su u zadnje vrijeme pogodili to područje. Podsjetimo, nedavno je bila obljetnica strašnog potresa u kojem je Banovina teško stradala.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene