Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pročešljali smo liste

Pronašli smo najmlađeg i najstarijeg kandidata na izborima: Razlika među njima je nevjerojatne 72 godine

U Sabor želi i stari i mladi građani. Pročešljali smo kandidacijske liste i pronašla najmlađeg i najstarijeg kandidata, između kojih razlika u dobi iznosi 72 godine.

Ivan Slavica jedan je od najmlađih kandidata za ulazak u Sabor. Ima 18 godina, maturant je Gimnazije Antuna Vrančića u Šibeniku i upravo su ga pripreme za maturu motivirale da uđe u politiku.

Pročitajte i ovo Ava Karabatić - 1 Borba za javno dobro I oni bi u visoki dom: Ričard donio pršut, Ava Karabatić predstavila svoj program, a tu je i Rojs Predaja kandidacijskih lista za parlamentarne izbore Neki rokovi bliže se kraju Otkriva se sve više imena na listama: U DIP-u je gužva, Plenković obećao puno toga i ukazao se na TikToku, javio se Milanović...

"Kada je ministrica bila jedan dan rekla da nećemo pisat izborne predmete, da bi sutra dan to opovrgla, te stvorila veliku konfuziju kod nas maturanata", rekao je Slavica, koji se kandidirao na listi Zeleno-lijeve koalicije.

Želi se boriti za mlade, građanska i radnička prava te zeleno gospodarstvo: "Da naše bolnice, vrtići i škole kupuju od malih proizvođača iz naših županija", rekao je.

S druge strane, 30-ogodišnji Ivan Karlo Stipić dio je nove generacije HDZ-a. Živi i radi u Berlinu i poslovni je analitičar u najvećoj njemačkoj investicijskoj banci te najmlađi HDZ-ov kandidat.

"Naši ljudi koji rade u iseljeništvu rade u velikim korporacijama. Imaju bogato i poslovno i društveno iskustvo i mislim da bio bilo od velike koristi kada bi radili na većoj spojnici, na spajanju te dvije Hrvatske", rekao je Stipić.

Za to se, među ostalim, zalaže i najstariji kandidat za parlament. Uz malo tehničkih poteškoća, 90-godišnji psihijatar uspio nam se javiti iz Švicarske.

"U prvom redu bi se morao promijeniti izborni zakon jer ovo što se sada događa je bez ikakve logike i bez ikakvog uma jer pola RH živi u RH i oni dobijaju 140 mandata. Van RH živi isto toliko Hrvata i imamo samo tri mandata", rekao je Georgius Josip Foglar, kandidat listi Stranke s imenom i prezimenom, Pametnog i Fokusa.

Predstavnik Hrvatske stranke umirovljenika u desetoj izbornoj jedinici jedan je od najstarijih na listama Restart koalicije. Rođen je 14. listopada 1949. godine. Sabornica bi mu bila, kaže, mjesto borbe za najsiromašnije umirovljenike.

"Ima ih jako puno. Vidimo ih svaki dan koji s nekakvih bijednih tisuću i pol ili malo više kuna teško žive", rekao je Pero Memed.

I stari i mladi imaju na listama one koji će se zalagati za njihove probleme. Zato su poručili da nema razloga da ne izađete na izbore.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene