Predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro na društvenim su mrežama izmijenili žestoke poruke.


Anušić je ujutro poručio Škori da mu je cilj dovesti SDP na vlast, a prozvao ga je i zbog boravka u Americi za vrijeme Domovinskog rata.

Vezani članci Miroslav Škoro Stigla službena potvrda: Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ulazi u utrku za gradonačelnika Zagreba Kandidati za gradonačelnika Zagreba Utrka za Zagreb prožeta niskim udarcima: ''Škoro tek nakon što se osobno uvjerio da je pokojni gradonačelnik pokopan, najavljuje svoju kandidaturu''

"U Hrvatsku se vratio nekoliko puta i to kako bi sudjelovao na skupu Koalicije narodnog pokreta koja je u to vrijeme predstavljala žestoku oporbu demokršćanstvu koje je zagovarao dr. Franjo Tuđman. Hrvatski je narod i tada prepoznao tko ima snagu stvoriti samostalnu i suverenu državu", rekao je Anušić.

"Kao što je tada stao uz one koji nisu željeli samostalnu državu s Tuđmanom na čelu, tako je i na 2019. svojim političkim angažmanom doveo na čelo države Zorana Milanovića", dodao je.

Škoro mu je odgovorio putem Facebooka u kojoj je napisao da ni u SDP-u ni u HDZ-u ne cvjetaju ruže pa se na ovaj način obračunavaju.

"Andrej Plenković, zvan 'Ivan Anušić' ne zna ni ime Koalicije. Podsjećam ga da se zvala 'Koalicija narodnog sporazuma' i da su na njenom čelu bili poznati hrvatski domoljubi i borci za hrvatske nacionalne interese: Ante Miko Tripalo, Savka Dabčević-Kučar, Srećko Bijelić, Dragutin Haramija, Ivan Supek, Vlado Gotovac, Dražen Budiša, Ante Žužul i dr.", napisao je Škoro u objavi.

"U očaju i neznanju, Plenković-Anušić sve te ljude koji su bili suverenisti i domoljubi, proglašavaju danas sumnjivim Hrvatima, dok istodobno surađuju s velikosrpskim domoljubom Miloradom Pupovcem i njegovim 'drugovima' te SDP-ovim žetončićima u redovima Milana Bandića", dodao je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr