Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba u koronakontekstu

Stručnjak za PR objasnio zašto bi bilo dobro za Plenkovića da je otišao u samoizolaciju i koja se stranka spasila od smrti

Stručnjak za odnose s javnošću Jerko Trogrlić analizirao je službeni dio kampanje za parlamentarne izbore. Uživo u razgovoru u Dnevniku Nove TV, u razgovoru s Martinom Bolšec Oblak, otkrio je po čemu ćemo pamtiti ovu kampanju te koja se stranka uspjela spasiti od političke smrti.

Trogrlić je rekao da ni Restart ni HDZ u sužbenom dijelu kampanje po pitanju anketa nisu napravili velik iskorak. Također je rekao da očekuje da će HDZ, kao i Restart koalicija, djelomično prekinuti s kampanjom.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2020 urednima sjeda uskoro DIP obavio nadzor izbornog financiranja: Neki bi zbog propusta mogli ostati bez novca Jerko Trogrlić - 2 Bez koaliranja nema vlasti Komunikacijski stručnjak o tome tko će s kime nakon izbora: "Gotovo sve opcije su moguće"

"Rekli su da neće više raditi velike skupove, a zapravo ih nisu radili ni do sada. Veliki skupovi u Hrvatskoj igraju isključivo i jedino HDZ-u i to za motivaciju najužeg članstva", rekao je te dodao: "Održavati velike skupove u ovom kontesku nije ni politički mudro, a ni epidemiološki pametno."

Odgovarajući na pitanje o samoizolaciji Rajka Ostojića, Trgorlić je rekao da je to direktna poruka Andreju Plenkoviću, ako pretpostavimo da je to Ostojić napravio samovoljno, tj. bez naloga epidemiologa.

"Mislim da ne bi bilo loše za Andreja Plenkovića da je otišao u samoizolaciju i da je u zadnjem tjednu kampanje, ili zadnjih 10 dana, pokazao nekog drugog Andreja Plenkovića iz okvira svoga doma, onakvog kakvog ga građani nisu vidjeli posljednje četiri godine. Mislim da bi time napravio bitnu razliku u odnosu na sve druge kandidate", rekao je.

Tri stranke su se istaknule u vođenju online kampanje

Trogrlić je komentirao i vođenje kampanje na internetu te rekao da je napravljen korak nazad u odnosu na predsjedničke izbore, koja po njegovu mišljenju nije bila pretjerano kreativna, ali je bila ispred trenutačne kampanje.

"Danas, kada je koronakotekst, i kada je online kampanja ono osnovno čime se obračate biračima, nažalost nisu napravili ništa posebno. Tu smo napravili jedan veliki korak natrag. Jedini korak naprijed je napravio Most, koji je dosta konzistentan u online kampanji, Možemo i Pametno", smatra Trogrlić.

Također je rekao da u politici imamo neka nova lica, ali da nije došlo do promjene tema o kojima se raspravlja: "Osim tog srednjeg prsta i rasprave o tome treba li Plenković u samoizolaciju, nema ništa po čemu ćemo ovu kampanju pamtiti."

Na kraju je razgovora Trogrlić je rekao da se po pitanju potpore, pogotovo kada su u pitanju velike stranke, nije dogodio nikakav veliki pomak, ali je istaknuo jednu iznmku.

"Jedini koji su napravili pomak su Most s novim licima i s kampanjom kojom su me iznenadili. Od stranke za koju sam mislio da je praktični pokojna, oni su se podigli na ovim izborima s novim licima koje su gurali u prvi plan i jakom online kampanjom i vjerojatno preživjeli kao politička opcija", zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene