Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oglasio se i friganović

Ostojiću stigao nalaz testiranja: "Negativan sam na virus, ali ostajem u samoizolaciji"

Potpredsjednik SDP-a i prvi na listi Restart koalicije u II. izbornoj jedinici, Rajko Ostojić ide u samoizolaciju i testiran je na koronavirus, nakon što se družio s predsjednikom SDP-ove organizacije Donja Dubrava Adrianom Friganovićem. Prvi nalaz mu je negativan.

''Sljedeće dane, bez obzira na planirane predizborne aktivnosti, provest ću u samoizolaciji'', poručio je SDP-ovac Rajko Ostojić. Naime, u ponedjeljak je na obilježavanju Dana antifašističke borbe bio sa stranačkim kolegom Adrianom Friganovićem, koji je u četvrtak navečer dobio pozitivan nalaz na koronavirus.

Pročitajte i ovo Andrija Jarak Nema brige Tko rukovodi Saborom, DORH-om i USKOK-om ako čelni ljudi tih institucija moraju ići u samoizolaciju? Slika nije dostupna NE IDU SVI U SAMOIZOLACIJU I Škori određena samoizolacija jer je bio na sjednici sa zaraženim Vidovićem: "Zbunjen sam čudnim tumačenjima i mjerama"

''Kao odgovoran zdravstveni radnik i političar, bez obzira na to što se susret dogodio na otvorenom i nismo imali fizički kontakt, samoinicijativno sam, kako bi izbjegao bilo kakvu sumnju i ugrozu bilo koga, odlučio sljedeće dane provesti u samoizolaciji'', poručio je Ostojić.

Dodao je i da je tijekom dana pokušao kontaktirati s nadležnom epidemiološkom službom, ali mu se nitko nije javio. Samoinicijativno je obavio testiranje i najavio da će o nalazu izvijestiti javnost.

Rekao je da je kontaktirao i s ostalim kandidatima s liste Restart koalicije u II. izbornoj jedinici, koji će se također tijekom dana testirati i sljedeće dane provesti u samoizolaciji.

Prvi test negativan, novi radi u ponedjeljak

U poslijepodnevnim satima stigao je i nalaz Ostojićeva testa. "Test je pokazao da sam negativan na virus COVID 19. Nadam se da će i ostale kolegice i kolege imati isto negativan test", poručio je Ostojić.

No bez obzira na negativan test odlučio je ostati u samoizolaciji. "Kao odgovoran političar, jer u kampanji uvijek ostvarujete neku vrstu kontakta s građanima i kolegama, ostajem u samoizolaciji i test ću ponoviti u ponedjeljak. Kao liječnik, nadam se da isto čine državni i teniski dužnosnici (na čelu s premijerom), odnosno društvo iz počasne lože sa zadarskog turnira.

Oglasio se zaraženi SDP-ovac

''S obzirom na medijske napise slobodan sam vas izvijestiti o činjenicama vezanim za moju infekciju virusom COVID 19. U srijedu, 24. lipnja dobio sam kliničke simptome na osnovu kojih sam kao zdravstveni radnik, između ostaloga, posumnjao i na COVID 19 infekciju. Stoga sam se sljedeći dan testirao i jučer u kasnim večernjim satima saznao da sam pozitivan.

Odmah sam izvijestio sve nadređene na KBC-u Zagreb, epidemiološku službu kao i bliske kontakte. Nadalje, izvijestio sam i sve kontakte, među ostalim i stranačke kolegice i kolege s kojima sam u nedjelju i ponedjeljak polagao vijence na otvorenim prostorima u povodu Dana antifašističke borbe.

Osjećam se dobro, na kućnom sam liječenju i nadam se da nitko od mojih kontakata neće biti pozitivan na COVID 19'', zaključio je Adriano Friganović.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene