Potpredsjednik SDP-a i prvi na listi Restart koalicije u II. izbornoj jedinici, Rajko Ostojić ide u samoizolaciju i testiran je na koronavirus, nakon što se družio s predsjednikom SDP-ove organizacije Donja Dubrava Adrianom Friganovićem. Prvi nalaz mu je negativan.


''Sljedeće dane, bez obzira na planirane predizborne aktivnosti, provest ću u samoizolaciji'', poručio je SDP-ovac Rajko Ostojić. Naime, u ponedjeljak je na obilježavanju Dana antifašističke borbe bio sa stranačkim kolegom Adrianom Friganovićem, koji je u četvrtak navečer dobio pozitivan nalaz na koronavirus.

Vezani članci Dragomira Majhen s Instituta Ruđer Bošković i Viktorija Bednjanec Znanstvenica s Instituta Ruđer Bošković otkrila što se zna o ruskom cjepivu: "Kad dođem na red cijepit ću se bilo kojim cjepivom" Nacionalni stožer civilne zaštite Na presici Stožera o ispraćaju Bandića: "Organizator je najavio da će sve biti u skladu s mjerama. To je odgovoran pristup"

''Kao odgovoran zdravstveni radnik i političar, bez obzira na to što se susret dogodio na otvorenom i nismo imali fizički kontakt, samoinicijativno sam, kako bi izbjegao bilo kakvu sumnju i ugrozu bilo koga, odlučio sljedeće dane provesti u samoizolaciji'', poručio je Ostojić.

Dodao je i da je tijekom dana pokušao kontaktirati s nadležnom epidemiološkom službom, ali mu se nitko nije javio. Samoinicijativno je obavio testiranje i najavio da će o nalazu izvijestiti javnost.

Rekao je da je kontaktirao i s ostalim kandidatima s liste Restart koalicije u II. izbornoj jedinici, koji će se također tijekom dana testirati i sljedeće dane provesti u samoizolaciji.

Prvi test negativan, novi radi u ponedjeljak

U poslijepodnevnim satima stigao je i nalaz Ostojićeva testa. "Test je pokazao da sam negativan na virus COVID 19. Nadam se da će i ostale kolegice i kolege imati isto negativan test", poručio je Ostojić.

No bez obzira na negativan test odlučio je ostati u samoizolaciji. "Kao odgovoran političar, jer u kampanji uvijek ostvarujete neku vrstu kontakta s građanima i kolegama, ostajem u samoizolaciji i test ću ponoviti u ponedjeljak. Kao liječnik, nadam se da isto čine državni i teniski dužnosnici (na čelu s premijerom), odnosno društvo iz počasne lože sa zadarskog turnira.

Oglasio se zaraženi SDP-ovac

''S obzirom na medijske napise slobodan sam vas izvijestiti o činjenicama vezanim za moju infekciju virusom COVID 19. U srijedu, 24. lipnja dobio sam kliničke simptome na osnovu kojih sam kao zdravstveni radnik, između ostaloga, posumnjao i na COVID 19 infekciju. Stoga sam se sljedeći dan testirao i jučer u kasnim večernjim satima saznao da sam pozitivan.

Odmah sam izvijestio sve nadređene na KBC-u Zagreb, epidemiološku službu kao i bliske kontakte. Nadalje, izvijestio sam i sve kontakte, među ostalim i stranačke kolegice i kolege s kojima sam u nedjelju i ponedjeljak polagao vijence na otvorenim prostorima u povodu Dana antifašističke borbe.

Osjećam se dobro, na kućnom sam liječenju i nadam se da nitko od mojih kontakata neće biti pozitivan na COVID 19'', zaključio je Adriano Friganović.