Nakon što su iz SDP-a prozvali nacionalni stožer da rade premalo testova, oglasio se i ministar Beroš te im poručio da ne politiziraju stožer jer se radi onoliko testova koliko je potrebno.

Galerija


SDP i danas proziva Andreja Plenkovića za neodgovorno ponašanje jer nije otišao u samoizolaciju, već obilazi Hrvatsku. Prozvali su i nacionalni stožer. Kažu da je ispolitiziran, a smatraju i da se ne provodi dovoljno testiranja.

Vezani članci Krunoslav Capak i Valentina Baus - 4 Capak potvrdio: "Idemo na smanjivanje broja dana izolacije." Otkrio je i kolika je smrtnost od korone u Hrvatskoj Branko Grčić Branko Grčić o HDZ-ovom programu: "Nema granice za njihova obećanja, milijarde lete u nebo"

„Je li bilo testiranja dovoljno da bi se identificirali eventualni slučajevi u Hrvatskoj kada su kod nas bile statistički nule, a kada je i u BIH i u Srbiji zapravo bilo 30, 50, 70 slučajeva“, upitao je Branko Grčić.

Saša Srića pozvao je da se na stranicama HZJZ-a objave podaci o svakodnevnim testiranjima ljudi po županijama, jer je, tvrdi, malo neobično da neke županije, pogotovo one koje su sada u jeku sezone, nemaju uopće zaraženih ili je ta brojka jedan do dva.

Beroš odgovorio: Testiramo koliko treba

Iz Splita im je odgovorio HDZ-ov Vili Beroš. Poručuje da politizacija ne pridonosi smirivanju situacije i kako neki žele dobiti političke bodove na račun pandemije. Tvrdi kako je broj testiranja dovoljan.

Dodaje da to nije dobro jer ne doprinosi smirivanju situacije. Objašnjava da su kriteriji za testiranje vrlo jasni te da uključuju određene simptome ili jasan kontakt s oboljelim koji je, podsjetimo, imao i premijer.

„Takva strategija se pokazala dobrom i usporedivom s onim zemljama koji su vršili puno više testiranja, a imali puno lošije rezultate nego mi u RH“, zaključio je Beroš.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr