Davor Bernardić
Davor Bernardić Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, kazao je kako zatečeno stanje u području socijalne politike pokazuje kako je riječ o jednoj od najzapuštenijih politika. U fokusu SDP-ova programa su životno osiguranje za osobe starije životne dobi i s invaliditetom te briga za zaposlene u sustavu socijalne skrbi.


Restart koalicija predstavila je program socijalne politike. Glavne točke su borba protiv siromaštva, modernizacija sustava socijalne skrbi, izgradnja moderne obiteljske i populacijske politike koja bi obuhvaćala i politiku za mlade te stambenu politiku, životno osiguranje za osobe starije životne dobi i s invaliditetom te briga za zaposlene u sustavu socijalne skrbi.

"Zatečeno stanje u području socijalne politike pokazuje kako je riječ o jednoj od najzapuštenijih politika. Prije svega, to je posljedica nerazumijevanja uloge i svrhe socijalne politike. Aktualna vlada model socijalne politike održava pomoću državnog milosrđa, odnosno koncepta državne pokroviteljice nad socijalno slabim", rekao je Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

Vezani članci Predsjednik SDP-a Peđa Grbin Grbin komentirao zaključke Ustavnog suda o MOST-ovim inicijativama: "Živo me zanima obrazloženje..." Restart koalicija u Osijeku - 1 Hajduković na predstavljanju liste poručio: "Potpuno je nevažno jeste li straight, gay, bi, ono što je jedino važno je da ste čovjek"

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju