Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UDAR IZ VUKOVARA

Pljušte reakcije na Penavin izlazak iz HDZ-a: "Pokopao je sebe, licemjer i ne tako bistar!", "Nikad ovakvog udara za stranku!"

Mirando Mrsić
Mirando Mrsić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Mirando Mrsić Galerija 1/1 >>
Gradonačelnik Vukovara i zamjenik predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Ivan Penava izjavio je u srijedu da izlazi iz HDZ-a. Uslijedile su mnogobrojne reakcije.

Osim Penave HDZ napuštaju i nastavljaju djelovati neovisno predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vukovara, svi zamjenici predsjednika, predsjednik Gradskog vijeća, svi vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću te svi predsjednici temeljnih organizacija.

Pročitajte i ovo Bojan Glavašević Ništa više neće biti isto Koalicija Možemo! traži promjene i bolju skrb: „Osobe s invaliditetom ne mogu doći do prijeko potrebnih terapija“ Slika nije dostupna "Izvanredno stanje u državi" Demokrati i Laburisti traže opoziv izbora: "Plenković zbog njih ugrožava zdravlje nacije"

Svoju odluku objavili su na konferenciji za medije.

Uslijedile su reakcije.

"Možemo mu poželjeti samo sreću. HDZ će u Vukovaru raditi punim kapacitetom. Vukovarci su nam najvažniji. O tome smo se brinuli i to ćemo nastaviti raditi.

Nije otišla cijela stranačka organizacija, ali dopustite da predizborno vrijeme i parlamentarni rezultati kažu svoje. Ova je Vlada napravila jako puno za Vukovar. Ta će regija i dalje biti u našem fokusu.

On je čovjek iza kojeg stoje djela, a na biračima je da procijene hoće li mu dati glas. Gospodin Penava izlazi iz HDZ-a i to je njegova odluka i njegov će put biti jasan u narednim danima", komentirao je ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić uoči užeg kabineta Vlade.

Ministar Mario Banožić kazao je kako će tijela odraditi sve po pitanju raspuštanja organizacije, a na pitanje o optužbama Penave na račun HDZ-a, Banožić je za N1 kratko rekao: "To je baš demokratičnost, kada netko odluči kako će se ponašati."

Bivša premijerka Jadranka Kosor napisala je na Twitteru:

"Nikad ovakvog udara za stranku. I predsjednik GO, i svi predsjednici temeljnih ogranaka, i svi vijećnici, i gradonačelnik napustili HDZ u Vukovaru.

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić smatra da je Penava nasanjkao HDZ.

"Koje sanjkanje, a nigdje snijega?! Penava nasanjkao HDZ u dogovoru sa Škorom uoči izbora. Očito Penava merači ministarsku fotelju u potencijalnoj koalciji HDZ-Škoro. Odlazi da bi se vratio", napisao je Mrsić na Twitteru.

SDP-ovac Bojan Glavašević na Twitteru je napisao:

"Ivan Penava je danas, pokušavajući pokopati Plenkovića i HDZ, pokopao sebe tako što je potvrdio da je sudjelovao - dok se mogao okoristiti time - u etnomafijaškom, nacionalističkom parazitiranju na tragediji Vukovara. Licemjer, i to ne osobito bistar."

  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene