Nakon što je jučer objavio imena nositelja lista, Miroslav Škoro i Domovinski pokret danas su predali DIP-u liste za parlamentarne izbore. Uz tamburaše su stigli na Markov trg.


Miroslav Škoro i Domovinski pokret prije podneva su stigli na Markov trg kako bi DIP-u predali liste za parlamentarne izbore. 

Vezani članci Miroslav Škoro i Ivan Penava Baš ga smeta! Škoro ponovo opleo po Penavi, sada je podijelio njegovu izjavu prije predsjedničkih izbora: "Istina boli, ovo govori više od tisuću riječi" Političke promjene u Saboru - 1 Političke promjene u Saboru: Miroslav Škoro planira osnovati saborski klub, slijedi burna politička jesen i borba za fotelju potpredsjednika Sabora

Doveli su i tamburaše pa je trgom odjekivala pjesma. Točno u podne ušli su u zgradu Sabora gdje su potredsjednici DIP-a Ani Lovrin predali liste.

Odmah su upozoreni na epidemiološke mjere kojih se treba pridržavati i prilikom predaja lista. 

"Kako su stolice posložene, tako sjednite. Ostali ostanite otraga. Više vas je od 10. Ja vas lijepo molim da se dogovorite da troje izađe. Molim vas da za sve vrijede ista pravila, opomenula ih je potpredsjednica DIP-a Vesna Fabijančić-Križanić.

Prema pravilima DIP-a zaprimanju će moći prisustvovati najviše deset osoba, predaja listi obvezno se mora najaviti, a u prostoriji u kojoj će se to događati zabranjeno je zadržavanje svima osim osobama koje liste predaju.

Predlagatelji listi za deset izbornih jedinica su Domovinski pokret Miroslava Škore, Hrvatski suverenisti, Blok za Hrvatsku, Hrvatska konzervativna stranka, HRAST - pokret za uspješnu Hrvatsku, Stranka umirovljenika i Zelena lista.

Domovinski pokret jučer je objavio imena nositelja. Miroslav Škoro će biti na čelu liste druge izborne jedinice. U prvoj izbornoj jedinici listu će predvoditi Zlatko Hasanbegović, treću Davor Dretar, a četvrtu Vesna Vučemilović. Ivan Penava bit će nositelj u petoj izbornoj jedinici, a u šestoj Stjepo Bartulica. Sedmu će predvoditi Slaven Dobrović. Karla Korta bit će prva na listi u osmoj, a Hrvoje Zekanović u devetoj izbornoj jedinici. Desetu će nositi Ruža Tomašić, a u 11. će na čelu biti Željko Glasnović.