Obavijesti Video Pretražite Navigacija
On je u drugoj

Domovinski pokret otkrio imena: Škoro predstavio nositelje na izbornim listama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miroslav Škoro predstavio je imena koja će nositi liste na predstojećim izborima.

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u subotu je posjetio Varaždin gdje je predstavio kandidate u 3. izbornoj jedinici. Na Facebooku se pohvalio i nositeljima izbornih lista. 

Pročitajte i ovo Miroslav Škoro Osvojili 16 mandata Škoro: "Jako sam iznenađen rezultatom HDZ-a, nema osobe koju nisu iznenadile izlazne ankete. Treba bolje regulirati njihov rad" Slika nije dostupna uoči izborne šutnje Škoro oštro po Plenkoviću i Bernardiću: "Znate što? Oni neće biti premijeri!"

On će biti na čelu liste druge izborne jedinice. U prvoj izbornoj jedinici listu će predvoditi Zlatko Hasanbegović, treću Davor Dretar, a četvrtu Vesna Vučemilović. Ivan Penava bit će nositelj u petoj izbornoj jedinici, a u šestoj Stjepo Bartulica. Sedmu će predvoditi Slaven Dobrović. Karla Korta bit će prva na listi u osmoj, a Hrvoje Zekanović u devetoj izbornoj jedinici. Desetu će nositi Ruža Tomašić, a u 11. će na čelu biti Željko Glasnović.

 

Najavio da će u nedjelju u podne predati liste Saboru i DIP-u.

Ilčić drugi na listi u 3. izbornoj jedinici

Nakon nositelja liste Dretara, drugi na listi u trećoj izbornoj jedinici bit će  Ladislav Ilčić, dopredsjednik Hrvatskih suverenista. Škoro je poručio kako oni biračima na sjeveru Hrvatske, koji su bili osuđeni na duopol HDZ-a i SDP-a, nude novu opciju.

Na upit je li postavljanje vlastite sestre za nositeljicu liste u 4. izbornoj jedinici nepotizam, Škoro je odgovorio kako ju nije zaposlio u HEP-u ili Hrvatskim šumama, što čini aktualna vlast, već će birači odlučivati o kvalitetnoj osobi.

Na novinarski upit da komentira to što ga je Plenković prozvao da je SDP-ov igrač, Škoro je ustvrdio da ih se politički protivnici boje.

"Govore svašta o meni i Domovinskom pokretu, a to je posljedica činjenice da nas se uistinu boje. Boje se jer i nama nesklone ankete ukazuju na to da Domovinski pokret iz dana u dan raste", odgovorio je Škoro.

"Ovo je natjecanje za novu Vladu koja će voditi državu u pravom smjeru, koja neće krasti, koja neće vladati žetončićima, koja neće podilaziti onom dijelu biračkog tijela koje mora za njih glasovati", kazao je.

Predsjednicima HDZ-a Andreju Plenkoviću i SDP-a Davoru Bernardiću poručio da jedva čeka sučeljavanje s njima.

"Gdje god hoćete, kad god hoćete, možemo razgovarati s papirima, bez papira. Toliko ste zla nanijeli Hrvatskoj da ja na vašem mjestu ne bih imao obraza pojaviti se u javnosti", kaže Škoro.

Ocijenio je da su izbori "poluregularni" jer puno birača izvan Hrvatske zbog pandemije koronavirusa neće moći glasovati.

"Naši ljudi sada ne mogu glasovati u četiri zemlje, a bit će ih i više, jer epidemiološke mjere to ne dopuštaju. Sve zato da bi netko iskoristio nešto malo vjetra u leđa koji je dobio zahvaljujući 'stožerokraciji'. To je žalosno", rekao je.

Predsjednik Domovinskog pokreta prokomentirao je i šovinistički transparent navijača u Kustošiji kazavši da takav govor mržnje osuđuje i da ga treba izbaciti iz javnog života u Hrvatskoj.

"To nije način na koji se komunicira u jednoj kršćanskoj zemlji", ističe Škoro.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene