Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kampanja u doba epidemije

Poznata lica na izbornim listama: Doznali smo u kojim bi se izbornim jedinicima na vrhu liste mogli naći Pervan i Drele

Parlamentarni izbori: Liste i troškovi - 4
Parlamentarni izbori: Liste i troškovi - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Parlamentarni izbori: Liste i troškovi - 4 Parlamentarni izbori: Liste i troškovi - 4 Foto: DNEVNIK.hr Parlamentarni izbori: Liste i troškovi - 5 Parlamentarni izbori: Liste i troškovi - 5 Foto: DNEVNIK.hr Sabornica Sabornica Foto: DNEVNIK.hr Glasačka kutija Glasačka kutija Foto: DNEVNIK.hr +1 Parlamentarni izbori: Liste i troškovi - 2 Galerija 1/6 >>
Sa svakim izborima dolazi i izborni folklor - kampanja, skupovi, nova ili stara obećanja. Kako će izgledati kampanja u doba epidemije, koliko će to stajati i koja se poznata imena mogu očekivati na listama?

Tko bi gore, sad je dole - vrijedi za dio HDZ-ovaca. Iako je, primjerice, Tomislav Tolušić HDZ-u donio stotine preferencijalnih glasova, na ovim izborima njegovo ime neće se naći na listama.

Pročitajte i ovo Pogreška na plakatu Domovinskog pokreta u Istri A kampanja nije ni počela Bizarnosti uoči izbora - od tipfelera na plakatima do uriniranja na ulici: ''To je bio performans. Gdje će žena? Ona nema zidić'' Parlamentarni izbori 2020 urednima sjeda uskoro DIP obavio nadzor izbornog financiranja: Neki bi zbog propusta mogli ostati bez novca

Sudbina "tima za promjene" koji se suprotstavio Andreju Plenkoviću na unutarstranačkim izborima - još se ne zna.

„Tu nema osvete i nema barem što se tiče unutarstranačke demokracije HDZ-a pobjednika i poraženih“, kaže Tomislav Ćorić, koordinator izrade izbornog programa HDZ-a za parlamentarne izbore.

No mogla bi im se pridružiti Marijana Petir. Jedno je sigurno - čije god boje bude branila - ova bivša europarlamentarka želi to učiniti kao neovisna kandidatkinja.

SDP računa na europlarlamentarce

Baš na europarlamentarce računa SDP s Restart koalicijom.

„Eurozastupnici su hrvatski zastupnici, a ne briselski sluge. To je ono što mi vjerujemo da je ogromna razlika u odnosu na HDZ. Oni u Bruxelles odu bez stava, a iz Bruxellesa dođu sa stavom Bruxellesa“, kaže Bernardić.

Svatko od njih odluku će donijeti individualno. Stisak ruke biračima, kava s istomišljenicima, obilazak svakog kutka Hrvatske - prizori su koje bi mogla spriječiti epidemiološka situacija.

Gdje će Drele i Pervan?

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, Davor Dretar Drele, trebao bi biti nositelj liste Domovinskog pokreta u 3. izbornoj jedinici dok bi u 5. izbornoj jedinici na vrh liste trebao Željko Pervan.

Adute sa svojih lista Milan Bandić ne otkriva - pa čak ni jedinice u kojima planira izlazak.

Stranke smiju potrošiti milijun i pol kuna po izbornoj jedinici. Poručuju kako će svi ostati u zakonskim okvirima, a Miroslav Škoro najavljuje kako će nakon kampanje za predsjedničke izbore , ova će biti puno skromnija.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene