Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pripreme za izbornu noć

Evo što ste najviše čitali na DNEVNIK.hr-u: "To je dokaz da ljude izbori zanimaju"

Izborni dan posebno će se pratiti na našem portalu DNEVNIK.hr. Iz trenutka u trenutak tijekom cijelog izbornog dana i večeri iz ove će redakcije nicati tisuće riječi – prijenosi rezultata, analize.

DNEVNIK.hr budno će pratiti izborni dan i objavljivati rezultate, analize, pratit će se sve aktere na političkoj sceni. Urednica rubrike Parlamentarni izbori 2020Lana Ružičić otkrila što je sve u pripremi za izborni dan.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2020 urednima sjeda uskoro DIP obavio nadzor izbornog financiranja: Neki bi zbog propusta mogli ostati bez novca Slika nije dostupna bez naknade za izbornu promidžbu Cijena demokracije: Evo koliko su nas koštali parlamentarni izbori

''Spremni smo već od prošlih izbora, samo što nam je tada bilo, a i sada je, teško zamisliti izbore u ovakvoj epidemiološkoj situaciji. Na izborni dan od ranog jutra ćemo pratiti koliko je birača izašlo na birališta, izjave kandidata i građana'', kazala je Ružičić.

Na portalu će se od 19 sati objavljivati rezultati izlaznih anketa, a od 21 sat i rezultati izbora u realnom vremenu.

''Ono što možda slučajno i nije spremno, bit će spremno do petka kada je finalno sučeljavanje Davora Bernardića i Andreja Plenkovića na Novoj TV. To će i nama biti generalna proba za izborni dan u nedjelju'', kazala je Lana Ružičić.

Što čitatelje najviše zanima?

Čitatelji DNEVNIK.hr-a redovito čitaju vijesti koje se tiču parlamentarnih izbora, ali najviše ih ipak zanimaju vijesti o koronavirusu.

''Ova je kampanja pokazala da je vrlo teško razdvojiti kampanju, izbore i koronavirus, pa su kod nas najviše čitane vijesti povezane s jednom i drugom temom. Ljude je najviše zanimalo zašto predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nije išao u samoizolaciju, zašto SDP-ovac Rajko Ostojić jest iako to nije bila preporuka. Čitalo se naravno je li Plenković dirao Đokovića ili nije, je li trebao ili nije trebao'', rekla je urednica rubrike.

Otkrila da je daleko najčitanija na portalu anketa u kojoj su građani odgovorili za koga bi glasali da su izbori – danas.

''To je dokaz da ljude izbori zanimaju i da vole kada u izborima mogu sudjelovati. Nadam se da to nije samo na portalu, nego da će i u nedjelju pokazati da ih to zanima'', zaključila je Lana Ružičić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene