Elektrana u Njemačkoj
Elektrana u Njemačkoj Foto: Afp

Njemački državni vrh priprema se zajedno sa saveznom bankom i predstavnicima financijske industrija za možebitne nestanke struje ove zime.


Njemačka vlada, savezna banka i predstavnici financijske industrije odlučili su se pripremiti za moguće nestanke struje u zemlji ove zime. Kao rezultat toga, oni razvijaju moguće scenarije za rješavanje takvih događaja.

Među mogućim mjerama bit će i ograničenje izdavanja gotovine stanovništvu. Osim toga, može se postaviti dnevni limit za podizanje gotovine putem terminala. To se mora učiniti kako bi se izbjegao nedostatak gotovine u optjecaju.

U publikaciji je navedeno da je BaFin, nadzornik financijskog tržišta, također uključen u planiranje. Stoga je teška situacija s cijenama energenata dovela do toga da su se sve vlasti uključile u rad na distribuciji i trošenju gotovine, prenosi EuroWeeklyNews.

Ranije danas, Ralf Tiesler, čelnik njemačkog Saveznog ureda za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama (BBK), predvidio je kratkotrajne nestanke struje ove zime.

Ilustracija Gospodarska sila suočava se sa zastojem u isporuci lijekova: "Situacija je loša, a nestašice bi se mogle pogoršati"

Ilustracija Njemačka Vlada hoće legalizirati kanabis, ali to baš i nije leglo najvećoj pokrajini: "Osim što je opasan po zdravlje..."

Kako je dodao njemački državni službenik, nestanci struje bit će povezani s nedostatkom energetskih resursa i s "ciljanim periodičnim isključivanjem mreža od strane operatera". Potonje će se provoditi kako bi se spriječile prijetnje u radu mreža.

Prije toga, Die Stimme Berlins je izvijestio da bi tijekom nestanka struje u Berlinu ljudi imali dovoljno pitke vode samo za 36 sati.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju