Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koalicijska lista

Sporazum o suradnji HDZ-a, HSS-a, HSP-a i HSU-a uoči lokalnih izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarsko-srijemske organizacije HDZ-a, HSS-a, HSP-a i HSU-a potpisale su Sporazum o suradnji uoči predstojećih lokalnih izbora, na koje će te stranke na razini Vukovarsko-srijemske županije izaći sa zajedničkom koalicijskom listom.

Predsjednik HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Petar Čobanković izjavio je nakon potpisivanja sporazum da su u tijeku dogovori i s HSLS-om, kako bi se i ta županijska organizacija pridružila novoj koaliciji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bliži se rok Šef WHO-a upozorio na rok za dogovor o pandemijama: "Buduće generacije ovo nam možda neće oprostiti" Mario Banožić i Klaudia Tanner - 2 dobar okvir Banožić i austrijska ministrica potpisali novi sporazum Hrvatske i Austrije o vojnoj suradnji

'Ovim Sporazumom najavljujemo našu želju i interes da na lokalnim izborima nastupimo zajednički i zajedničkim radom osiguramo boljitak Vukovarsko-srijemskoj županiji', kazao je Čobanković.

Istaknuo je kako je HDZ 'zainteresiran za suradnju sa strankama od centra desno'.

Predsjednik županijskoga HSS-a Zdravko Kelić rekao je da HSS prvi put u Vukovarsko-srijemskoj županiji ide u koaliciju s HDZ-om. Napomenuo je kako je razlog za to što je HSS u koaliciji s HDZ-om na razini države, ocjenivši da ta koalicija odlično funkcionira.

'Potpisivanjem Sporazuma HSP potvrđuje da je spreman za razgovore i suradnju', rekao je predsjednik županijskoga HSP-a Antun Žagar.

Predsjednik vukovarsko-srijemskog HSU-a Mihajlo Tomašković nakon potpisivanja sporazuma izrazio je nadu da će se kroz sporazum poboljšati položaj umirovljenika u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Na pitanje novinara je li između stranaka, potpisnica sporazuma, bilo razgovora o kandidatu za budućega župana, predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a Čobanković rekao je kako su se sve stranka usuglasile da kandidat (za župana) na predstojećim lokalnim izborima bude sadašnji vukovarsko-srijemski župan Božo Galić (HDZ).

Odgovarajući na novinarski upit o budućoj suradnje sa SDSS-om, Čobanković je rekao kako će potpisnice sporazuma o suradnji poštivati sva prava koja imaju pripadnici srpske nacionalne manjine, te je izrazio uvjerenje da će vijećnici SDSS-a u budućem sazivu vukovarsko-srijemske Županijske skupštine raditi za boljitak županije.

Na vlasti u Vukovarsko-srijemskoj županiji je koalicija HDZ-HSP-HSLS, a u vlasti sudjeluje i SDSS na temelju zakona o nacionalnim manjinama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene