Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednici zagrebačkih županijskih organizacije SDP-a, HNS-a, HSLS-a, Palma Klun-Posavec, Josip Jambrač, Stjepan Črnjak te potpredsjednik županijske organizacije DC-a u Zagrebačkoj županiji Zvonko Kunić danas su u prostorijama SDP-a potpisali Međustranački sporazum o zajedničkom nastupu tih stranaka na izborima za regionalnu i lokalnu samoupravu u Zagrebačkoj županiji.


Potpisivanju Sporazuma nazočili su i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt te zamjenik predsjednice HSLS-a Davor Žmegač.

Vezani članci Slika nije dostupna Brexit: Nastavljeni pregovori o trgovinskim odnosima Migranti - 2 Dvije europske zemlje potpisale antimigrantski sporazum:" Prelazak kanala će biti potpuno neizvediv"

HNS s društvom na vlasti ne želi imati posla, jer im se 'to gadi i jer je to ispod razine pristojnih ljudi'

Zajednička kandidatkinja za županicu Zagrebačke županije Palma Klun-Posavec rekla je da su te četiri stranke od 2001. godine itekako pridonijele strategiji razvoja Županije, a koja je danas jedna od gospodarski najbrže rastućih s 350 tisuća stanovnika i oko 290 tisuća birača. Istaknula je da Zagrebačka županija, zajedno s Zagrebom, čini veliku gospodarsku i društvenu cjelinu.

Klun-Posavec je kazala da zajedno žele zajednički ostvariti zacrtane programe u interesu javnog dobra i građana, a ne u interesu političke trgovine i korupcije. Ocijenila je da danas u Zagrebačkoj županiji prisutna 'politička bahatost' te da politiku treba vratiti među građane. Naglasila je kako činjenica da već tri mjeseca nije održana Skupština Zagrebačke županije, govori kako se u njoj radi. 'Želimo biti vlast za građane, a ne vlast nad građanima', kazala je.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je da je da je Zagrebačka županija najjužnija kajkavska županija koja s 350 tisuća stanovnika koja ima velik potencijal te je naglasio kako SDP jamči visoku kvalitetu svojih kandidata na predstojećim izborima.

Izrazivši zadovoljstvo potpisivanjem koalicijskog Sporazuma, predsjednik HNS-a Radimir Čačić rekao je da se njime osigurava pobjeda stranaka lijevog centra u jednoj od ključnih županija te temelj za pobjedu na predstojećim prijevremenim ili redovitim parlamentarnim izborima. Poručio je da HNS s društvom na vlasti ne želi imati posla, jer im se 'to gadi i jer je to ispod razine pristojnih ljudi'. Potpisivanje koalicije pozdravili su i predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt te zamjenik predsjednice HSLS-a Davor Žmegač.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju