Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajedničkim snagama na regionalne izbore

Potpisan međustranački sporazum između SDP-a, HNS-a, HSLS-a i DC-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednici zagrebačkih županijskih organizacije SDP-a, HNS-a, HSLS-a, Palma Klun-Posavec, Josip Jambrač, Stjepan Črnjak te potpredsjednik županijske organizacije DC-a u Zagrebačkoj županiji Zvonko Kunić danas su u prostorijama SDP-a potpisali Međustranački sporazum o zajedničkom nastupu tih stranaka na izborima za regionalnu i lokalnu samoupravu u Zagrebačkoj županiji.

Potpisivanju Sporazuma nazočili su i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt te zamjenik predsjednice HSLS-a Davor Žmegač.

Pročitajte i ovo Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić KURTI I VUČIĆ Što je dogovoreno za Kosovo? Prvi put objavljen tekst EU-a o prijedlogu sporazuma sa Srbijom Aleksandar Vučić Sporazum Srbije i Kosova Što je zapravo dogovoreno za Kosovo: Vučić se danas obraća javnosti

HNS s društvom na vlasti ne želi imati posla, jer im se 'to gadi i jer je to ispod razine pristojnih ljudi' Zajednička kandidatkinja za županicu Zagrebačke županije Palma Klun-Posavec rekla je da su te četiri stranke od 2001. godine itekako pridonijele strategiji razvoja Županije, a koja je danas jedna od gospodarski najbrže rastućih s 350 tisuća stanovnika i oko 290 tisuća birača. Istaknula je da Zagrebačka županija, zajedno s Zagrebom, čini veliku gospodarsku i društvenu cjelinu.

Klun-Posavec je kazala da zajedno žele zajednički ostvariti zacrtane programe u interesu javnog dobra i građana, a ne u interesu političke trgovine i korupcije. Ocijenila je da danas u Zagrebačkoj županiji prisutna 'politička bahatost' te da politiku treba vratiti među građane. Naglasila je kako činjenica da već tri mjeseca nije održana Skupština Zagrebačke županije, govori kako se u njoj radi. 'Želimo biti vlast za građane, a ne vlast nad građanima', kazala je.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je da je da je Zagrebačka županija najjužnija kajkavska županija koja s 350 tisuća stanovnika koja ima velik potencijal te je naglasio kako SDP jamči visoku kvalitetu svojih kandidata na predstojećim izborima.

Izrazivši zadovoljstvo potpisivanjem koalicijskog Sporazuma, predsjednik HNS-a Radimir Čačić rekao je da se njime osigurava pobjeda stranaka lijevog centra u jednoj od ključnih županija te temelj za pobjedu na predstojećim prijevremenim ili redovitim parlamentarnim izborima. Poručio je da HNS s društvom na vlasti ne želi imati posla, jer im se 'to gadi i jer je to ispod razine pristojnih ljudi'. Potpisivanje koalicije pozdravili su i predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt te zamjenik predsjednice HSLS-a Davor Žmegač.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene