Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorena birališta

Počeo drugi krug lokalnih izbora u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otvaranjem birališta u sedam sati, u Hrvatskoj je jutros počeo drugi krug lokalnih izbora na kojima birači neposredno biraju čelne ljude izvršne vlasti, odnosno župane u devet hrvatskih županija, gradonačelnike u šest županijskih sjedišta i Gradu Zagrebu, te još pedeset gradova u više županija, a u 164 općine biraju općinske načelnike.

Najviše se gradonačelnika u drugom krugu bira u Splitsko-dalmatinskoj županiji, njih 11, a u toj se županiji, kao i u Osječko-baranjskoj, u drugom krugu bira i najviše općinskih načelnika, u čak 16 općina. Birališta se zatvaraju u 19 sati do kada traje i izborna šutnja tijekom koje je zabranjena svaka izborna promidžba i objavljivanje privremenih rezultata i njihovih procjena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Proglasio pobjedu Sanader: HDZ je pobjednik lokalnih izbora Slika nije dostupna Izađite na birališta Hrvati od 7 sati glasuju na petim lokalnim izborima

Nakon 19 sati dopuštena je objava izlaznih anketa, odnosno ispitivanje javnosti te opredjeljenja birača na glasovanju. U drugom krugu izabran je onaj kandidat koji dobije veći broj glasova birača koji su glasovali.

(Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene