Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravilnosti u kandidaturi

Oroslavje: Poništena kandidatura HDZ-ova kandidata za gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izborno povjerenstvo Krapinsko-zagorske županije poništilo je kandidaturu Milana Babića (HDZ) za gradonačelnika Oroslavja.

Prigovor na pravovaljanost kandidature povjerenstvu je podnijela koalicija SDP-HNS-DC-ZDS-HSU zbog sumnje da je na popisu onih koji su ga poduprli petero pokojnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Političke promjene na Istoku Beli Manastir: HDZ traži novo prebrojavanje listića Slika nije dostupna Proglasio pobjedu Sanader: HDZ je pobjednik lokalnih izbora

U rješenju županijskoga Izbornog povjerenstva navode se i druge nepravilnosti u kandidaturi Milana Babića, kao što su izmišljeni brojevi osobnih iskaznica, neprijavljeno boravište u gradu (19), potpisi koji su krivotvoreni (206) te osobe koje su se našle više puta na istom popisu. Povjerenstvo je zaključilo da Babićeva lista nema dovoljno onih koji su ga poduprli.

HDZ-u je ostavljena zakonska mogućnost da u roku od 48 sati od preuzimanja rješenja podnese žalbu, što je HDZ najavio na današnjoj konferenciji za novinare u Pregradi. Inače, kandidaturu za gradonačelnika Oroslavja podnio je još SDP-ov član Ivan Tuđa.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene