Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izborno povjerenstvo Krapinsko-zagorske županije poništilo je kandidaturu Milana Babića (HDZ) za gradonačelnika Oroslavja.


Prigovor na pravovaljanost kandidature povjerenstvu je podnijela koalicija SDP-HNS-DC-ZDS-HSU zbog sumnje da je na popisu onih koji su ga poduprli petero pokojnika.

Vezani članci Slika nije dostupna Vidović će se žaliti DIP-u Slika nije dostupna Beli Manastir: HDZ traži novo prebrojavanje listića

U rješenju županijskoga Izbornog povjerenstva navode se i druge nepravilnosti u kandidaturi Milana Babića, kao što su izmišljeni brojevi osobnih iskaznica, neprijavljeno boravište u gradu (19), potpisi koji su krivotvoreni (206) te osobe koje su se našle više puta na istom popisu. Povjerenstvo je zaključilo da Babićeva lista nema dovoljno onih koji su ga poduprli.

HDZ-u je ostavljena zakonska mogućnost da u roku od 48 sati od preuzimanja rješenja podnese žalbu, što je HDZ najavio na današnjoj konferenciji za novinare u Pregradi. Inače, kandidaturu za gradonačelnika Oroslavja podnio je još SDP-ov član Ivan Tuđa.