Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajednički program

Opatija: SDP i HNS potpisali predizborni sporazum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Socijaldemokratska partija (SDP) i Hrvatska narodna stranka (HNS) potpisale su danas u Opatiji koalicijski sporazum za zajednički izlazak na izbore u tom gradu.

U ime HNS-a sporazum je potpisala Marina Gašparić, a u ime SDP-a Ivo Dujmić, oboje čelnici gradskih organizacija stranaka. Dujmić je rekao da je blok koji se tim sporazumom počinje stvarati u Opatiji otvoren za druge stranke, u prvome redu za Istarski demokratski sabor. Najavio je izradu zajedničkog programa koji će se, kako je rekao, oslanjati na osnovne potrebe građana, a posebno sportaša, mladeži i turističkoga gospodarstva.

Pročitajte i ovo Provjereno: Ilegalna kuća - 8 Donosi Provjereno Zaposlenica Ministarstva turizma gradila nelegalno, odbila srušiti pa povukla nevjerojatan potez: "Ovdje je sve izvan pameti" Suzi Petričić NA VIŠE OD 20 LOKACIJA Advent tik uz more: "U ovih prvih 12 dana prosinca imamo više noćenja nego u istom razdoblju pretpandemijske 2019."

Marina Gašparić je istaknula kako se mora promijeniti dosadašnji način vladanja Opatijom, ocjenjujući da je sadašnja vlast sama sebi svrha te da je ne zanima što građani žele. Ustvrdila je da je u proteklome mandatu gradske vlasti bilo premalo ulaganja u djelatnosti koje bi mogle donijeti novu vrijednost. Predsjednica primorsko-goranske Županijske organizacije HNS-a Nada Turina-Đurić je istaknula kako su u toj stranci bili previše korektni prema dosadašnjoj vlasti u Opatiji, pri čemu je izrazila nezadovoljstvo njezinim radom.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Zlatko Komadina je rekao da buduća vlast u Opatiji treba predstavljati većinsku opredijeljenost građana, ocjenivši kako to sada nije slučaj. Kroz nezavisnu listu u vlast je ušla desna opcija koja nikada nije imala potporu u tom kraju, ustvrdio je Komadina. Ivo Dujmić je najavio da će ime zajedničkog kandidata za gradonačelnika te imena njegovih zamjenika objaviti za desetak dana. Kandidat SDP-a za dužnost gradonačelnika je Ivo Dujmić, rekao je on sam u nastavku, a Nada Turina-Đurić je dodala da je HNS-ova kandidatkinja Marina Gašparić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene