Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osječka koalicija

Krešimir Bubalo i Josip Vrbošić kandidati za gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicija HDSSB-HNS-Zeleni Hrvatske i koalicija HSLS-SDP-HSS-DSU (Demokratska stranka umirovljenika) su u osječkom Gradskom izbornom povjerenstvu prve predale liste za predstojeće lokalne izbore.

Prvu listu predala je koalicija HDSSB-HNS-Zeleni Hrvatske kojoj je kandidat za gradonačelnika Krešimir Bubalo (HDSSB), Danijela Lovoković (nezavisna) i Ivan Vrdoljak (HNS) kandidati su za dogradonačelnika, a Zdravko Peka (Zeleni Hrvatske) za Gradsko vijeće. Nedugo potom predlagatelji koalicije HSLS-SDP-HSS-DSU (Demokratska stranka umirovljenika) predali su liste s kandidatom Josipom Vrbošićem za osječkog gradonačelnika, Draganom Ačimovićem (SDP) za dogradonačelnika te Antunom Ptičarom (HSS) za Gradsko vijeće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Darinko Kosor u Osijeku 'Jedinstvenija nego ikad, HSLS je stranka budućnosti' Slika nije dostupna Prvo sučeljavanje na Dnevnik.hr Bubalo i Đapić se slažu samo oko Cece

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo izjavio je novinarima kako su on i njegovi dogradonačelnici, kao i lista za Gradsko vijeće, 'garancija građanima da se u Osijeku uistinu želi učiniti veliki korak prema ostvarenju brojnih programa za razvoj gospodarstva, zapošljavanja i socijalne osjetljivosti'. Vrbošić je, pak, kazao kako je proteklih dana od brojnih građana čuo što ih zapravo tišti te njihove prijedloge kako bi se mnogi problemi u gradu mogli riješiti. Dodao je kako se zalaže za transparentno poslovanje gradske uprave.

Članica Gradskog izbornog povjerenstva Vesna Osmanović izvijestila je kako povjerenstvo danas radi do 15 sati te podsjetila da je sutra u ponoć zadnji rok za predaju kandidacijskih lista za lokalne izbore 17. svibnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene