Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisali predsjednici

Koalicijski sporazum HDZ-HSS-HSLS-HSU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nazočnosti predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, predsjednika HSS-a Josipa Friščića, predsjednice HSLS-a Đurđe Adlešić i potpredsjednika HSU-a Zlatka Barile, u Sisku je potpisan predizborni koalicijski sporazum županijskih organizacija tih stranaka o zajedničkom izlasku na lokalne izbore te o kandidaturi saborske zastupnice HDZ-a Ivanke Roksandić iz Siska za sisačko-moslavačku županicu.

Predizborni koalicijski sporazum potpisali su predsjednici županijskih organizacija HDZ-a Ivan Šantek, HSS-a Marijana Petir, HSLS-a Zdravko Nikšić i HSU-a Rajko Mladenović. Koalicija četiriju stranaka, kakva, kako je rečeno, uspješno funkcionira i na državnoj razini, složila se da će kandidati za zamjenike županice biti Željko Lenart (HSS) i Zlatko Grdić (HDZ) iz Kutine. Stranke potpisnice složile su se i da će njihov kandidat za predsjednika Županijske skupštine biti Zdravko Nikšić (HSLS) iz Kutine, a kandidati za potpredsjednike Ivan Behtanić (HSS) i Josip Prajner (HSU) iz Kutine.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta Detalji suradnje HDZ i DP potpisali koalicijski Sporazum: "Sve ćemo vam reći sutra" Slika nije dostupna Potpisana koalicija HDZ-HSS-HSLS

Članovima, kako je rekao, pobjedničke predizborne koalicije u Sisačko-moslavačkoj županiji čestitao je predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, koji je podupro koalicijski izborni program koji je, po njegovoj ocjeni, realan, ostvariv i izvediv. Pozvao je 'stanovnike Županije koji žele promjene na bolje i koji žele bolju i prosperitetniju Županiju da glasuju za Ivanku Roksandić i njezin tim jer je to najbolja investicija' za tu županiju u iduće četiri godine.

Sanader je objavio odluku da će Ivanku Roksandić 'kooptirati za člana Predsjedništva HDZ-a na idućoj sjednici toga stranačkog tijela jer ona to zaslužuje'. Istaknuo je da je to 'dodatna potpora Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji, koja je bila branik obrane Hrvatske u Domovinskom ratu, i to je zaslužila'.

Predsjednik HSS-a Josip Friščić rekao je da je to 'koalicija koja će stvarati i razvijati Sisačko-moslavačku županiju, unapređivati selo, poljoprivrednu proizvodnju, školstvo, zdravstvo i komunalnu infrastrukturu te poboljšati prometnu povezanost tog područja'.

Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić kazala je da je odluku o suradnji s HDZ-om i ostalim partnerima donijela Županijska organizacija HSLS-a. Poduprla je prenošenje koalicije na državnoj razini na razinu Sisačko-moslavačke županije jer će to, kako je rekla, pridonijeti njezinu 'boljem funkcioniranju i dovesti do boljih rezultata'.

Potpredsjednik HSU-a Zlatko Barila napomenuo je da predloženi kandidati HSU-a 'neće napustiti koaliciju niti praviti afere'. Kandidatkinja koalicije za županicu Ivanka Roksandić iznijela je usklađeni izborni program ističući da će te četiri stranke udružiti sve svoje snage i resurse za bolji život svih stanovnika i svih dijelova Županije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene