Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječki SDP podržat će Josipa Vrbošića, predsjednika osječkog HSLS-a, kao kandidata za gradonačelnika Osijeka na lokalnim izborima u svibnju, izvijestila je predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan.


Predsjednice osječkog SDP-a rekla je kako će SDP podržati Vrbošića kao kandidata za gradonačelnika, jer je riječ o osobi 'koja nije nepoznata Osječanima i koja će unijeti svježinu na osječku političku scenu'.

Vezani članci Tomislav Tomašević Tomašević otkriva što će učiniti s velikim brojem zaposlenih u zagrebačkoj upravi i poduzećima, ali i koliko će pročelnika zadržati ako pobijedi na izborima Božo Petrov Petrov o sukobu Milanovića i Plenkovića: "Da barem tu farsu izvode u ozbiljnijem tonu". Otkrio i za koje mjesto će se natjecati na lokalnim izborima

Dodala je kako za sada SDP-e nije potpisao nikakav koalicijski sporazum 'što ne znači da neće'. Prof. Josipa Vrbošića, predsjednika osječkog HSLS-a, prije 20-tak dana kao zajedničkog kandidata za gradonačelnika Osijeka predstavili su HSLS i HSS, a te dvije stranke također su potpisale koalicijski sporazum o izbornoj suradnji HSLS-a i HSS-a u Osijeku.

Na današnjoj konferenciji za novinare prof. Josip Vrbošić je rekao kako je 'počašćen odlukom gradskog odbora SDP-a' da ga podupre kao kandidata za osječkog gradonačelnika, dodavši kako je uvjeren da je SDP u njemu pronašao 'partnera s kojim će moći krenuti u dugo očekivane i gradu nužne promjene'. Vrbošić je sveučilišni profesor, a donedavno je obnašao dužnost veleposlanika Republike Hrvatske u BiH.