Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP podržava HSLS-ovca

Josip Vrbošić kandidat za gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki SDP podržat će Josipa Vrbošića, predsjednika osječkog HSLS-a, kao kandidata za gradonačelnika Osijeka na lokalnim izborima u svibnju, izvijestila je predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan.

Predsjednice osječkog SDP-a rekla je kako će SDP podržati Vrbošića kao kandidata za gradonačelnika, jer je riječ o osobi 'koja nije nepoznata Osječanima i koja će unijeti svježinu na osječku političku scenu'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Idu po novi mandat Plenković o Turudiću, Milanoviću, američkim helikopterima, izborima...: "Siguran sam u pobjedu" DORH Vruća fotelja Objavljena imena kandidata za novog šefa DORH-a

Dodala je kako za sada SDP-e nije potpisao nikakav koalicijski sporazum 'što ne znači da neće'. Prof. Josipa Vrbošića, predsjednika osječkog HSLS-a, prije 20-tak dana kao zajedničkog kandidata za gradonačelnika Osijeka predstavili su HSLS i HSS, a te dvije stranke također su potpisale koalicijski sporazum o izbornoj suradnji HSLS-a i HSS-a u Osijeku.

Na današnjoj konferenciji za novinare prof. Josip Vrbošić je rekao kako je 'počašćen odlukom gradskog odbora SDP-a' da ga podupre kao kandidata za osječkog gradonačelnika, dodavši kako je uvjeren da je SDP u njemu pronašao 'partnera s kojim će moći krenuti u dugo očekivane i gradu nužne promjene'. Vrbošić je sveučilišni profesor, a donedavno je obnašao dužnost veleposlanika Republike Hrvatske u BiH.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene