Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branimir Glavaš kao i zadnje četiri godine i ovih dana diktira politička zbivanja u Osijeku. Ovaj put iz druge države. Točno sedam dana do izbora u gradu u kojem se na birališta za gradonačelnika išlo tri puta u tri godine, posljednja presuda kampanju čini još dramatičnijom.


Nema ga na plakatima, nije u zemlji, ali je sveprisutan na ulicama. Samo se o njemu priča. Njegov HDSSB presudu nekoliko dana pred izbore politički može dobro kapitalizirati. Posljedice presude zbraja i Anto Đapić koji nije siguran koliko će njegovoj kandidaturi to štetiti, a koliko koristiti. Dojučerašnji prijatelj sada neistomišljenik Glavašu zamjera napuštanje zemlje. Za Đapića je to nepoštivanje zakona.

Vezani članci Zlata Đurđević Zlata Đurđević dobila jedan glas: Vrhovni sud raspravljao o kandidatima za predsjednika, nitko nije dobio pozitivno mišljenje Kandidati za Zagreb Puno obilaze, ali malo znaju: Reporterka Dnevnika Nove TV kandidate za Zagreb izludila je pitanjima. Mučilo ih je čak i ono što spominju u svojim programima

S druge strane Krešimir Bubalo, kojega je 'stvorio' upravo Glavaš, ne želi da ga se smatra njegovim poslušnikom pa istiće kako mu je Glavaš prijatelj, ali kako u svom poslu sluša sebe.

Gordan Matković, koji je napustio Đapića, presudom se ne opterećuje. U tom srazu trojice kandidata na desnici Josip Vrbošić kao kandidat ljevice i centra traži svoju šansu koji vjeruje da su njegove šanse u tome što je dosadašnja gradska vlast malo poduzimala. Đapić se slaže s tim, ali za sve krivi Glavaševu stranku, koja je kaže sve projekte opstruirala iz čistog inata. 

Osiječani će čini se prema svim pokazateljima gradonačelnika dobiti tek u drugom krugu. Tko god bio neće biti pametno služiti se izgovorima jer osječanima je političkih kalkulacija nakon brojnih lokalnih izbora za stabilnu gradsku vlast vjerojatno već stvarno dosta.