Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osijek će u drugi krug

Glavaš nije u Osijeku, ali sve se vrti oko njega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš kao i zadnje četiri godine i ovih dana diktira politička zbivanja u Osijeku. Ovaj put iz druge države. Točno sedam dana do izbora u gradu u kojem se na birališta za gradonačelnika išlo tri puta u tri godine, posljednja presuda kampanju čini još dramatičnijom.

Nema ga na plakatima, nije u zemlji, ali je sveprisutan na ulicama. Samo se o njemu priča. Njegov HDSSB presudu nekoliko dana pred izbore politički može dobro kapitalizirati. Posljedice presude zbraja i Anto Đapić koji nije siguran koliko će njegovoj kandidaturi to štetiti, a koliko koristiti. Dojučerašnji prijatelj sada neistomišljenik Glavašu zamjera napuštanje zemlje. Za Đapića je to nepoštivanje zakona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'I dalje zajedno' Šišljagić ostaje predsjednik HDSSB-a Slika nije dostupna Đapić ne demantira odlazak u mirovinu Šišljagić preuzeo Županiju, Bubalo Grad

S druge strane Krešimir Bubalo, kojega je 'stvorio' upravo Glavaš, ne želi da ga se smatra njegovim poslušnikom pa istiće kako mu je Glavaš prijatelj, ali kako u svom poslu sluša sebe.

Gordan Matković, koji je napustio Đapića, presudom se ne opterećuje. U tom srazu trojice kandidata na desnici Josip Vrbošić kao kandidat ljevice i centra traži svoju šansu koji vjeruje da su njegove šanse u tome što je dosadašnja gradska vlast malo poduzimala. Đapić se slaže s tim, ali za sve krivi Glavaševu stranku, koja je kaže sve projekte opstruirala iz čistog inata. 

Osiječani će čini se prema svim pokazateljima gradonačelnika dobiti tek u drugom krugu. Tko god bio neće biti pametno služiti se izgovorima jer osječanima je političkih kalkulacija nakon brojnih lokalnih izbora za stabilnu gradsku vlast vjerojatno već stvarno dosta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene