Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bubalo ostaje zamjenik

Glavaš ponovno izabran za predsjednika HDSSB-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na drugom izbornom saboru Zajednice udruga Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje, danas je za predsjednika ponovno izabran dosadašnji predsjednik i osnivač HDSSB-a Branimir Glavaš, a za njegova zamjenika ponovno Krešimir Bubalo.

Jednoglasna je to odluka 1.600 delegata iz svih slavonskih županija.

Sudionicima Sabora koji je održan u Športskoj dvorani Zrinjevac, pismo je poslao Branimir Glavaš, koji se nalazi u zatvoru u Zenici kao osuđenik za ratne zločine počinjene u Osijeku 1991. godine, a u kojem je između ostalog naveo kako je jučerašnja osuda hrvatskih generala nepravedna, ali da nije iznenađujuća s obzirom na hrvatsku politiku.

Izvještaj o dosadašnjem radu, a nakon izbora i budućem radu podnio je Krešimir Bubalo, koji je između ostalog istaknuo da će Zajednica udruga HDSSB-a i dalje u svom radu voditi brigu o dobrobiti svih građana i zalagati se za bolji život u Slavoniji i Baranji. Jučerašnju hašku presudu hrvatskim generalima nazvao je sramotnom, a kao krivce između ostalih prozvao Šeksa, Sanadera i premijerku Kosor, dodavši kako 'hrvatska Vlada nije ništa učinila za generale u Haagu' te da je vrijeme da se smjeni.

Dinko Burić, saborski zastupnik i predsjednik Glavnog odbora stranke HDSSB-a, podsjetio je na kako je ustvrdio 'sramotnu odluku hrvatskog sudstva kojom je u političkom procesu osuđen hrvatski general i heroj Domovinskog rata Branimir Glavaš' dodavši kako je neprihvatljivo 'da se tom osudom već tada proglasilo da je Domovinski rat bio zločinački poduhvat jer nije uvaženo da su 1991. godine Zbor narodne garde i Hrvatska vojska bile regularne formacije i da se radilo o obrambenom ratu'.

Predsjednik stranke Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje Vladimir Šišljagić istaknuo je kako je program i udruge i stranke usmjeren na razvoj Slavonije i Baranje, ali i cijele Hrvatske.

Zoran Vinković
, gradonačelnik Đakova i saborski zastupnik koji je prije nekoliko dana ušao u stranku HDSSB, poručio je kako upravo ta stranka može pomoći da se teška gospodarska i socijalna situacija u Slavoniji i Baranji promijeni. Nažalost, kazao je Vinković, iz Hrvatske odlazi sve veći broj mladih ljudi u potrazi za poslom, a brojka od 350.000 nezaposlenih je zastrašujuća.

Na Saboru su govorili i saborski zastupnici HDSSB-a Boro Grubišić iz Slavonskog Broda i Ivan Drmić iz Đakova, koji su rekli da je sramotno obrambeni Domovinski rat proglašavati zločinačkim pothvatom, a heroje ratnim zločincima. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RASKOL U STRANCI IZVANREDNA PRESICA VODSTVA HDSSB-a "Nemojmo se dijeliti i ulaziti u bratoubilačke ratove" Slika nije dostupna SVAĐE I OPTUŽIVANJA POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene