Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo sučeljavanje na Dnevnik.hr

Bubalo i Đapić se slažu samo oko Cece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidati za osječkog gradonačelnika – Anto Đapić , Josip Vrbošić i Krešimir Bubalo, otvorili su niz videochatova na našem portalu koje ćemo održati povodom Lokalnih izbora. Oštri, ali i pomirljivi tonovi; uvrede, ali i komplimenti - dio su ovog zanimljivog osječkog gostovanja.

Ovaj prvi chat prošao je u međusobnim optužbama Đapića i Bubala za nekorektno postupanje, obmanjivanje javnosti te vođenje prljave kampanje. Pa dok je tako Bubalo Đapića optužio da postupa nekorektno i da laže, Đapić mu je poručio da obmanjuje javnost te da protiv njega vodi prljavu kampanju. No, to nije sve.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osječka koalicija Krešimir Bubalo i Josip Vrbošić kandidati za gradonačelnika Slika nije dostupna 'Osijek neće poput države u bankrot' Osijek: Gradska kampanja koalicije HDSSB-HNS pod sloganom 'Snaga grada'

'Bubalo je išao za gradonačelnika Osijeka zato što mu je to naredio njegov šef', zaključio je Đapić (pritom mislivši na Branimira Glavaša). No, Bubalo uzvraća te Đapića optužuje za dijeljenje plijena na što ovaj vraća udarac optužbom za reketarenje.

I tako su tijekom sat vremena, koliko je trajao chat, dvojica predstavnika desnice jedan drugome upućivali uvrede, dok je čitavo vrijeme u sredini bio umjeren i racionalan Vrbošić koji je kao jedan od svojih glavnih aduta izdvojio želju za otvaranjem uprave kako bi sve bilo transparentno u gradu Osijeku.

Nenadano, no ipak se dogodilo i to da su se Đapić i Bubalo složili oko jedne teme. Naime, i jednom i drugom je dovođenje Cece Ražnjatović u osječku dvoranu političko pitanje. Ovu temu otvorio je naš voditelj koji je želio saznati kakve stavove prema folk izvođačima zauzimaju naši gosti.

U analiziranju ove problematike sva tri kandidata su dala do znanja da ih ne zanima takva vrsta glazbe, a Bubalo je čak rekao da će u Osijek dovesti U2.

Krešimir Bubalo o tome zašto želi postati gradonačelnik

Aktualni Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo (HDSSB) tvrdi kako je sa svojim timom u posljednjih pet godina puno napravio u županiji pa želi isto to ponoviti i u gradu Osijeku.

'Prije nego što sam postao župan bio sam bankar pa dobro znam koji projekti 'piju vodu', a koji 'ne piju' . Gradu Osijeku nedostaje da se zna koliko što košta u lipu; da nema neposrednih pogodbi, da nema višerada', rekao je Krešimir Bubalo.

Đapić: Meni je logično da oporba napada vlast

'Moja uloga u kampanji će biti pokušati istaknuti što sam ja učinio, koliko sam radio, nasuprot onome što će kolege tražiti kao moje mane', rekao je aktualni osječki gradonačelnik koji će na izborima predstavljati koaliciju HSP-HDZ.
'Mi kao vladajuća koalicija nismo promijenili ni jednog direktora zbog pripadnosti određenoj stranci. No, HDSSB prijeti da će, ako dobiju izbore, pretvoriti ljude u prah i pepeo', izjavio je Đapić, na što mu je Bubalo odvratio kako je 'prah i pepeo' izjava koju daje Đapić.

Vrbošić: Priznajem da se radilo no mislim da se moglo puno više napraviti

'Ja sam kandidat centra i ljevice. Mislim da imam dostojne partnere', rekao je Josip Vrbošić, kandidat koalicije HSLS-SDP-HNS-DSU. 'Smatram da trenutno u osječkoj upravi ima mnogo netransparentnosti koja se može smanjiti, ali i uništiti ako uprava ima planove i te planove izvršava.

Osječki gosti govorili su o aktualnim problemima svoga grada - o načinu na koji funkcioniraju gradska poduzeća, o gradskoj dvorani, privatizaciji Nogometnog kluba Osijek i ostalim temama.

Što su sve kandidati izjavili voditelju Mislavu Bagi, ali i uputili jedni drugima, doznajte u priloženom videu u kojem donosimo čitav chat te u najzanimljivijim segmentima koje smo izdvojili za vas.

Idući chat koji ćemo održati bit će vezan uz kandidate za gradonačelnika grada Rijeke. Tako će u ponedjeljak, 27.04. od 12,30 do 13,30 u našem studiju gostovati Vesna Buterin (HDZ), Vojko Obersnel (SDP) i Nikola Ivaniš (PGS). Budite s nama i u ponedjeljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene