Za tjedan dana u Hrvatskoj se održava prvi krug lokalnih izbora. Predizborna kampanja već je na vrhuncu, a svakoga dana iskaču novi načini kako pridobiti glasače.

Galerija


Hrvatski suverenisti, Hrast, Hrvatska konzervativna stranka, Neovisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava i Generacija obnove napravili su plakate za predizbornu utrku u Zagrebu usmjerenu protiv kandidata zeleno-lijeve koalicije Možemo!, Tomislava Tomaševića, koji je prema anketama favorit za poziciju gradonačelnika Zagreba. Plakati već kruže društvenim mrežama, a navodno ih ima polijepljenih i po gradu.

Osvanuli predizborni plakati Hrvatskih suverenista 04
Osvanuli predizborni plakati Hrvatskih suverenista 01 Foto: Dnevnik Nove TV

Na svakom plakatu glavna je izreka ''Obranimo Zagreb zajedno''.

Osvanuli predizborni plakati Hrvatskih suverenista 04
Osvanuli predizborni plakati Hrvatskih suverenista 03 Foto: Dnevnik Nove TV

''Ova lubenica je baš poput Tomislava. Zelena na površini, crvena u Srcu'', piše na jednom predizbornom plakatu dok je na drugom beba koja nema ni dana radnog staža.

''Baš poput Tomislava'', poručuje plakat dok je na trećem fotografija pola Tomaševića, pola Georgea Sorosa, američkog investitora i utemeljitelja zaklade Otvorenog društva mađarskog podrijetla, uz kojeg se vežu brojne teorije zavjere. Već nekoliko puta pojedini protukandidati optužili su Tomaševića da iza njega stoji Soros. 

Osvanuli predizborni plakati Hrvatskih suverenista 04
Osvanuli predizborni plakati Hrvatskih suverenista 02 Foto: Dnevnik Nove TV

U Možemo! nisu htjeli komentirati plakate.