Višesatni program, zanimljive analize i komentari gostiju u studiju i reporteri diljem Lijepe Naše – dobitna su formula najgledanije domaće televizije.

Galerija


Hrvatska je jučer izabrala lokalnu vlast, a gledatelji još jednom Novu TV koja je izbornu noć završila kao apsolutni pobjednik u gledanosti.

Nova TV imala je najgledaniji izborni specijal koji je ostvario 24,5% udjela u gledanosti, a svake ga je minute pratilo više od 360.000 gledatelja (9,5% populacije), što je gotovo dvostruko više od prvog konkurenta.

Da se tijekom važnih društvenih i političkih događaja građani najradije informiraju upravo na Novoj TV, pokazuje i podatak da je Dnevnik Nove TV bio najgledanija emisija dana, s prosječnim udjelom u gledanosti od 33,1%, a u prosjeku ga je pratilo gotovo 470.000 ljudi, što je 12,1% populacije.

Kada tim brojkama pridodamo i izlazne ankete u 19 sati (24,6%. SHR i 8,2% AMR) te Vijesti u 17 sati (28,2% SHR i 7,6% AMR), Nova TV može se pohvaliti da su njezine informativne emisije u izborom danu zauzele prva četiri mjesta na ljestvici gledanosti svih formata.

U nekoliko informativnih emisija i specijalu posvećenom izborima, s gostima u studiju neizostavni su politički reporteri Mislav Bago, Sabina Tandara Knezović i Ivana Brkić Tomljenović komentirali tijek izbora i analizirali pristigle rezultate, a o najnovijim događajima s birališta, ali i atmosferi u stožerima kandidata, izvještavao je veliki tim reportera Nove TV.

Oni su jučer bili prisutni u čak 15 gradova diljem lijepe naše: Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Puli, Varaždinu, Šibeniku, Gospiću, Vukovaru, Petrinji, Zadru, Dubrovniku, Sinju, Kninu i Sisku.

Izborni rezultati pratili su se i na društvenim mrežama Nove TV. Atraktivan video i live sadržaj na Facebooku je dosegnuo 1,6 milijuna ljudi te je ostvareno više od pola milijuna pregleda videa.