Dogradonačelnik Svete Nedjelje Davor Nađi (Foto: Dnevnik.hr)
Dogradonačelnik Svete Nedjelje Davor Nađi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Predsjednik stranke Fokus Davor Nađi rekao je u ponedjeljak kako je stranka nakon lokalnih izbora s osvojena četiri gradonačelnička mandata na čelu u gotovo polovici gradova u Zagrebačkoj županiji, istaknuvši kako je to uspjeh i velika stvar za mladu stranku, poput njihove.


Fokus nakon izbora ima četiri gradonačelnika, dva načelnika općine, 50 županijskih, gradskih i općinskih vijećnika, a Nađi ističe da je to dokaz da su ljudi prepoznali njihove politike od Čakovca i Slatine, preko Zagrebačke županije do Pirovca.

"U Zagrebačkoj županiji Fokus je na čelu u četiri od devet gradova što nas čini najjačom strankom u toj županiji, a nacionalno po broju gradonačelnika smo četvrta stranka. To je dokaz da građani u nama vide istinsku promjenu i nećemo ih razočarati", priopćio je Davor Nađi.

Ponosan je na to što jedina gradonačelnica u Zagrebačkoj županiji dolazi upravo iz njegove stranke. Riječ je o Petri Škrobot, 33-godišnjoj doktorici ekonomskih znanosti iz Samobora, koja je pobijedila u drugom krugu lokalnih izbora i time postala gradonačelnica Samobora. Osvojila je 8635 glasova, dok je njezin protukandidat Željko Stanec (HSS, SDP) osvojio 7079.

Davor Nađi Zagreb neće dobiti samo tvornicu cjepiva, stiglo još jedno obećanje: ''Izgradit ću svemirsku bazu, farmu gusaka koje nesu Fabergeova jaja''

Samobor - 2 Nadomak Zagrebu i okružen zelenilom, ovaj grad san je mnogih, ali ima i problema: "Dovoljno smo mali da bismo bili veliki, ali i dovoljno veliki da bismo bili mali"

"Petra je mlada i ambiciozna osoba koja će Samoboru dati novi ritam grada. Vjerujem kako će ostvariti sve za što smo se zalagali, a to su primjerice stvaranje pozitivne poslovne klime, transparentan gradski proračun, poboljšati javni prijevoz i infrastrukturu i drugo", rekao je Nađi.

Škrobot i svim ostalim novim gradonačelnicima, načelnicima i vijećnicima stranke Fokus zaželio je uspješan i efikasan mandat. Nađi je zaključio kako će im fokus i dalje biti na transparentnosti, manjem poreznom i regulatornom rasterećenju, privlačenju investicija i stvaranju kvalitetne poduzetničke klime.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju