Anka Mrak Taritaš
Anka Mrak Taritaš Foto: DNEVNIK.hr

Kandidatkinja GLAS-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak-Taritaš poručila je u nedjelju da prenamjeni zelenih površina u korist gradnje mora doći kraj.


Kandidatkinja GLAS-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak-Taritaš Istaknula je i da Zagreb mora čuvati zelene površine kao najveću vrijednost.

Vezani članci Anka Mrak Taritaš Mrak-Taritaš doživjela fijasko u Zagrebu pa podržala Tomaševića: "Voljela bih da smo i mi tu negdje bliže" Anka Mrak Taritaš Mrak-Taritaš: ''Kandidati od Zagrepčana prave budale, neka obećanja postala su predmet sprdnje''

"Nijedan europski grad ne prenamjenjuje svoje zelene površine u korist gradnje i Zagreb to više ne smije činiti. Takvim ludostima mora biti kraj", rekla je Mrak-Taritaš na konferenciji za medije.

Zajedno s članovima inicijative “Zeleni Vrbani” obišla je to gradsko naselje, istaknuvši da su Vrbani samo jedan od primjera takve prenamjene. Dodala je da se više nikad u Zagrebu ne smije dogoditi da se građani “rukama i nogama” bore za zagrebačko zelenilo i plansku gradnju, a da Gradska uprava ne sluša.

Zagreb, smatra Mrak-Taritaš, ima prostora za gradnju kojom bi se dobila nova vrijednost, poput devastiranog prostora Zagrebačke banke u Paromlinskoj ulici ili bivše tvornice Gredelj.

Anka Mrak-Taritaš Anka Mrak Taritaš oko obnove Zagreba: ''Tehnička dokumentacija se mjeri kilogramima. To nema smisla''

Anka Mrak Taritaš, bivša ministrica graditeljstva, i Mislav Bago Bivša ministrica o krivcu za poslijeratnu lošu obnovu: "Ako hoćete naći, naći ćete ga do ponedjeljka"

"Zelene površine su blago Zagreba i na njima se nema što graditi. Ostavimo ih za budućnost našoj djeci i unucima", poručila je.

Članovi inicijative "Zeleni Vrbani" upozorili su da su i mjesni odbor i vijeće gradske četvrti potpuno ignorirali prijedlog građana za uređenje parka na Vrbanima, a velikim problemom u tom zagrebačkom naselju smatraju izgradnju novih zgrada bez prateće infrastrukture.