Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilazak grada

Kandidatkinja Anka Mrak-Taritaš: ''Zelene površine su blago Zagreba i na njima se nema što graditi''

Anka Mrak Taritaš
Anka Mrak Taritaš Foto: DNEVNIK.hr
Kandidatkinja GLAS-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak-Taritaš poručila je u nedjelju da prenamjeni zelenih površina u korist gradnje mora doći kraj.

Kandidatkinja GLAS-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak-Taritaš Istaknula je i da Zagreb mora čuvati zelene površine kao najveću vrijednost.

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture Očekuju odgovore Mrak Taritaš o aferi s Geodetskim fakultetom: "Ovo poprima sve strašnije razmjere. Ministrica Obuljen Koržinek sad se već dobrano preznojava" Slika nije dostupna I dalje neizvjesno što će Bernardić izbjegava odgovor: Uvjeren u dogovor oko Zagreba

"Nijedan europski grad ne prenamjenjuje svoje zelene površine u korist gradnje i Zagreb to više ne smije činiti. Takvim ludostima mora biti kraj", rekla je Mrak-Taritaš na konferenciji za medije.

Zajedno s članovima inicijative “Zeleni Vrbani” obišla je to gradsko naselje, istaknuvši da su Vrbani samo jedan od primjera takve prenamjene. Dodala je da se više nikad u Zagrebu ne smije dogoditi da se građani “rukama i nogama” bore za zagrebačko zelenilo i plansku gradnju, a da Gradska uprava ne sluša.

Zagreb, smatra Mrak-Taritaš, ima prostora za gradnju kojom bi se dobila nova vrijednost, poput devastiranog prostora Zagrebačke banke u Paromlinskoj ulici ili bivše tvornice Gredelj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problemi nakon potresa Anka Mrak Taritaš oko obnove Zagreba: ''Tehnička dokumentacija se mjeri kilogramima. To nema smisla''

Pročitajte i ovo Anka Mrak Taritaš, bivša ministrica graditeljstva, i Mislav Bago Anka Mrak Taritaš Bivša ministrica o krivcu za poslijeratnu lošu obnovu: "Ako hoćete naći, naći ćete ga do ponedjeljka"

"Zelene površine su blago Zagreba i na njima se nema što graditi. Ostavimo ih za budućnost našoj djeci i unucima", poručila je.

Članovi inicijative "Zeleni Vrbani" upozorili su da su i mjesni odbor i vijeće gradske četvrti potpuno ignorirali prijedlog građana za uređenje parka na Vrbanima, a velikim problemom u tom zagrebačkom naselju smatraju izgradnju novih zgrada bez prateće infrastrukture.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene