Obavijesti Pretražite Navigacija
utrka za metropolu

Mrak-Taritaš: ''Kandidati od Zagrepčana prave budale, neka obećanja postala su predmet sprdnje''

Anka Mrak Taritaš
Anka Mrak Taritaš Foto: DNEVNIK.hr
Kandidatkinja Glasa za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak-Taritaš upozorila je u srijedu da drugi kandidati od Zagrepčana prave budale jer im obećavaju stvari nad kojima gradonačelnik nema nadležnost, poput tvornice cjepiva ili sveučilišnog kampusa na Borongaju.

"Kandidati za gradonačelnika Zagreba prave od Zagrepčana budale obećavajući im svašta što nije u nadležnosti Grada Zagreba", priopćila je Anka Mrak-Taritaš te ih pozvala da se "suzdrže od obmanjivanja, koliko god htjeli pobijediti".

Pročitajte i ovo Općina Jarmina - 1 Nakon listića viška Ponovljen drugi krug izbora: Jarmina dobila novog načelnika, nezavisnog Gorana Ilekovića Anka Mrak Taritaš ide sama na izbore Anka Mrak Taritaš kandidira se za gradonačelnicu Zagreba: "Građani znaju tko sam. Procjenjujem da je moj životni i radni put pokazao da mogu biti dobra gradonačelnica"

Istaknula je da se u kampanji dosad moglo čuti svakakvih obećanja, od kojih su neka postala "predmetom sprdnje", poput onih o tvornici cjepiva ili vodenim tramvajima, pa do obećanja nekoliko kandidata da će riješiti problem kampusa na Borongaju.

"Oni koji to obećavaju dobro znaju da Grad Zagreb nema nikakve veze s time i da ne može ništa riješiti. Dakle, svjesno obmanjuju Zagrepčane ili ne znaju, što je jednako loše jer se ne možeš kandidirati za tako važnu funkciju i ne znati koje su joj nadležnosti", upozorila je Mrak-Taritaš.

Ocijenila je da bi se rasprava o obrazovanju u izbornoj kampanji trebala zadržati na onome na što gradonačelnik ima utjecaja, a to je infrastruktura u predškolskom, osnovnoškolskom te srednjoškolskom odgoju i obrazovanju.

"Zagreb mora osigurati mjesto u vrtiću i u školi za svako dijete, a jedna od mogućnosti su modularni objekti koji se mogu prilagođavati potrebama građana u pojedinim kvartovima", poručila je. Dodala je kako treba imati na umu i stanje gradskih financija, što također vidi kao jedan od problema kampanje.

"Većina kandidata se od početka ponaša kao da imaju tvornicu novca, pa obećavaju svašta bez da jasno kažu kako to sve misle platiti. Jasno sam rekla da predškolsko obrazovanje u Zagrebu treba popraviti tako da se ukine mjera roditelj odgojitelj, koja Zagrepčane godišnje košta 500 milijuna kuna", rekla je Mrak-Taritaš.

Naglasila je kako se nitko od drugih kandidata nije jasno založio za ukidanje te mjere.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene